Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε μια σειρά από ανταλλάγματα στην VW προκειμένου αυτή να επιλέξει την χώρα του για να κατασκευάσει στη πόλη Μανίσα, κοντά στη Σμύρνη, το νέο της εργοστάσιο.

Ανάμεσα στα ανταλλάγματα του Τούρκου Προέδρου ήταν και η διασφάλιση πως το τουρκικό δημόσιο θα “γεμίσει” με Passat, με τον Ερντογάν να δίνει εντολή στους αξιωματούχους του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚ, να επιλέξουν το Volkswagen Passat ως το επόμενο αυτοκίνητό τους, μετά την λήξη των τρεχουσών συμβάσεων μίσθωσης, σε δύο μήνες από σήμερα.

1Διάβασε επίσης

Test Drive: Πρώτη δοκιμή του Volkswagen Passat facelift

Το νέο εργοστάσιο κόστους 1 δισ. ευρώ, θα απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους ενώ θα διαθέτει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το 2020 και η έναρξη της παραγωγής προβλέπεται για το 2022. Σε αυτό θα κατασκευάζονται τα Volkswagen Passat (τα 2/3 της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου) και Skoda Superb τα οποία προορίζονται κυρίως για τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Τα περισσότερα Passat θα προορίζονται για την αγορά της Τουρκίας, ενώ η απόφαση μεταφοράς της παραγωγής του Passat, θα επιτρέψει στην VW να μετατρέψει το εργοστάσιο της στο Emden της Γερμανίας -εκεί όπου κατασκευάζεται σήμερα το Passat- σε εργοστάσιο παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Τον Νοέμβριο του 2018 η VW είχε ανακοινώσει πως η παραγγωγή του Passat θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny της Τσεχίας.