Τουρκία: Ο Ερντογάν διέταξε τους αξιωματούχους να οδηγούν Volkswagen Passat

Σχετικά άρθρα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε μια σειρά από ανταλλάγματα στην VW προκειμένου αυτή να επιλέξει την χώρα του για να κατασκευάσει στη πόλη Μανίσα, κοντά στη Σμύρνη, το νέο της εργοστάσιο.

Ανάμεσα στα ανταλλάγματα του Τούρκου Προέδρου ήταν και η διασφάλιση πως το τουρκικό δημόσιο θα “γεμίσει” με Passat, με τον Ερντογάν να δίνει εντολή στους αξιωματούχους του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚ, να επιλέξουν το Volkswagen Passat ως το επόμενο αυτοκίνητό τους, μετά την λήξη των τρεχουσών συμβάσεων μίσθωσης, σε δύο μήνες από σήμερα.

Διάβασε επίσης

Test Drive: Πρώτη δοκιμή του Volkswagen Passat facelift

Το νέο εργοστάσιο κόστους 1 δισ. ευρώ, θα απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους ενώ θα διαθέτει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το 2020 και η έναρξη της παραγωγής προβλέπεται για το 2022. Σε αυτό θα κατασκευάζονται τα Volkswagen Passat (τα 2/3 της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου) και Skoda Superb τα οποία προορίζονται κυρίως για τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Τα περισσότερα Passat θα προορίζονται για την αγορά της Τουρκίας, ενώ η απόφαση μεταφοράς της παραγωγής του Passat, θα επιτρέψει στην VW να μετατρέψει το εργοστάσιο της στο Emden της Γερμανίας -εκεί όπου κατασκευάζεται σήμερα το Passat- σε εργοστάσιο παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Τον Νοέμβριο του 2018 η VW είχε ανακοινώσει πως η παραγγωγή του Passat θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny της Τσεχίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...