Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ψηλά οχήματα, όπως φορτηγά και τροχόσπιτα, να συγκρούονται με το επάνω μέρος της γέφυρας 11 foot 8, εξαιτίας του ασυνήθιστα χαμηλού περάσματος.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν 78 χρόνια, κατά μήκος της οδού South Gregson στην πόλη Durham, της πολιτείας Βόρειας Καρολίνας των Η.Π.Α., και όπως αναφέρει και το όνομα της έχει ύψος μόλις 11 ποδιών και 8 ιντσών, που μεταφράζεται σε 3,56 μέτρα. Λόγω του μικρού ύψους, έχει ως αποτέλεσμα οχήματα να πέφτουν πάνω της, με τους οδηγούς τους να μην προσέχουν ή να αγνόησαν τις προειδοποιητικές πινακίδες.

Παρά τις πολλές προειδοποιητικές πινακίδες, η συχνότητα που ένα όχημα πέφτει στη γέφυρα, είναι κατά μέσο όρο, τουλάχιστον μία φορά το μήνα και έτσι οι αρχές της πόλης, πήραν την απόφαση να ψηλώνουν την γέφυρα όσο μπορούν, χωρίς να χρειαστεί να κατασκευάσουν νέα γέφυρα, αφού υπάρχουν από πάνω σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ούτε ο δρόμος μπορεί να χαμηλώσει επειδή από κάτω -σε βάθος 1,2 μέτρων- διέρχεται ένας μεγάλος αγωγός αποχέτευσης.

Το ύψος της γέφυρας θα αυξηθεί κατά 20 εκατοστά και από τα 3,56 μέτρα, η γέφυρα θα έχει πλέον ύψος 3,76 μέτρων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και θα κοστίσουν 500.000 δολάρια.