Οι δικηγόροι του Carlos Ghosn λένε πως οι εισαγγελείς συνωμότησαν με τη Nissan

Σχετικά άρθρα

Οι δικηγόροι του Carlos Ghosn, ο οποίος αναμένει την δίκη του στην Ιαπωνία, έχουν ζητήσει να απορριφθούν οι οικονομικές κατηγορίες εναντίον του Ghosn, καταθέτοντας σχετικά έγγραφα στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Τόκιο, ισχυριζόμενοι πως η παράνομη συμπεριφορά των εισαγγελέων θα εμποδίσει τον Ghosn να έχει μια δίκαιη δίκη.

Οι δικηγόροι κατηγορούν πως οι εισαγγελείς συνωμότησαν με στελέχη της Nissan και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκειμένου να “φορτώσουν” με εγκληματικές κατηγορίες τον Ghosn, ώστε αυτός να αποπεμφθεί από την θέση του και να μην του επιτρέψουν να κάνει την συγχώνευση της Nissan με την Renault, που ο Ghosh είχε δρομολογήσει. Στην δήλωσή τους οι δικηγόροι του Ghosn, μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Για να κάνουν πράξη την σύλληψη του κ. Ghosn, οι εισαγγελείς παραχώρησαν παράνομα τις εξουσίες έρευνας τους, σε ορισμένους υπαλλήλους και συμβούλους της Nissan, παραβιάζοντας με την απόφασή τους αυτή, τα νόμιμα δικαιώματα του κ. Ghosn στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο.

Ο Ghosn δηλώνει από την πρώτη μέρα πως είναι αθώος, κατηγορώντας στελέχη της Nissan για πισώπλατα μαχαιρώματα. Οι δικηγόροι του Ghosn υποστηρίζουν πως υπήρξαν ψευδείς και παραπλανητικές μαρτυρίες από υπαλλήλους της Nissan, ενώ οι εισαγγελείς έκαναν διαρροές στα μέσα ενημέρωσης που αποσκοπούσαν να βλάψουν τη φήμη του.

Επιβεβαιώνουμε την αθωότητά του, αλλά αυτή η κατάθεση ισχυρίζεται ότι, ακόμη και πριν από την ενοχή ή την αθωότητα, η ίδια η υπόθεση είναι παράνομη.

Ήθελαν μια ποινική υπόθεση και έτσι πήγαν να σκάψουν πίσω στο χρόνο, για να σχεδιάσουν μια υπόθεση,

δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Junichiro Hironaka, ο δικηγόρος που ηγείται της δικηγορικής ομάδας υπεράσπισης του Ghosn, ο οποίος κατηγορεί τους εισαγγελείς πως δεν παρουσιάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία, καθυστερώντας έτσι την έναρξη της δίκης, κρύβοντας κάποια στοιχεία από την υπεράσπιση, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Σήμερα, δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει η δίκη του Ghosn και πόσο θα διαρκέσει, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Όταν ο Hironaka ρωτήθηκε αν είναι ακραίο να ισχυρίζονται πως υπάρχει συνωμοσία εναντίον του Ghosn, δήλωσε:

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι ακραίο, αλλά η σύλληψη του κ. Ghosn είναι ακραία. Ήθελαν να εμποδίσουν τη Nissan να παραδοθεί στη Γαλλία.

Ο Hironaka αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά ανέφερε ότι η ομάδα υπεράσπισης του Ghosn έχει αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τις αξιώσεις του. Η Nissan αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει νομικές διαδικασίες.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...