Fernando Alonso: Δύσκολο να τρέξω στο WRC, λόγω “εμπιστοσύνης” στον συνοδηγό

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso εξαργυρώνοντας το συμβόλαιο του με την Toyota, μετά την διετή εμπειρία του στο WEC, θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε άλλη μια μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και από τις πίστες να πάει στο χώμα. Όπως ξέρεις, από φέτος το καλοκαίρι προετοιμάζεται εντατικά για την συμμετοχή του στο Dakar του 2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1 δήλωσε αντίθετος στη σκέψη να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally (WRC), καθώς όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης προς τον συνοδηγό, κάτι που κάνει τον Ισπανό να μην αισθάνεται άνετα και ικανό να βρεθεί σε τέτοιο περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά ο Alonso δήλωσε:

Ένας αγώνα rally είναι δύσκολος γιατί πρέπει να ακολουθήσεις ακριβώς τις σημειώσεις του συνοδηγού, επειδή οι στροφές έρχονται η μια μετά την άλλη, αλλά νομίζω ότι στο Dakar είναι διαφορετικό. Ο πλοηγός σου δίνει την κατεύθυνση και ίσως δεν μιλήσει για δέκα χιλιόμετρα, καθώς δεν υπάρχει επόμενη διασταύρωση.

Στο Dakar ο οδηγός οδηγεί με το μάτι και την αίσθηση του. Δεν ακολουθεί ακριβώς τον πλοηγό. Νομίζω ότι από αυτή την άποψη, είναι ευκολότερο από ένα Rally για τον οδηγό. Νομίζω ότι η δυσκολία στα rally, είναι μεγαλύτερη από το Dakar, από την άποψη ότι ο συνοδηγός σου λέει και πρέπει να εμπιστευτείς ότι η επόμενη στροφή είναι ακριβώς όπως σου την λέει, ενώ στο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Dakar εξακολουθείς εσύ να έχεις τον έλεγχο. Ο πλοηγός σου δίνει μόνο οδηγίες ή την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε ή άλλα πράγματα.

Είμαι λίγο περισσότερο, ας πούμε, συγκρατημένος για το πόσο μεγάλη αλλαγή θα μπορούσε να είναι για μένα να τρέξω έναν κανονικό αγώνα rally ή στο WRC.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....