Ο Henrik Fisker δεν αποκάλυψε σήμερα μόνο το όνομα του ηλεκτρικού crossover της Fisker, αφού έδωσε και ορισμένες νέες τεχνικές λεπτομέρειες του. Το Fisker Ocean όπως ονομάζεται, θα έχει ως αντίπαλο το Tesla Model Y, με την τιμή του στις ΗΠΑ να ξεκινά από τα $40.000, ενώ θα προσφέρεται και μέσω μιας υπηρεσίας leasing, με πολύ χαμηλή τιμή, η οποία θα είναι κατά πολύ μικρότερη από τα 700 δολάρια τον μήνα.

Το λανσάρισμα του αναμένεται να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και θα παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, οι οποίοι τροφοδοτούνται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 80 kWh. Η αυτονομία του θα είναι 300 μίλια (482 χλμ.) με την μπαταρία να μπορεί να φορτίσει και μέσω του φωτοβολταϊκού πάνελ που βρίσκεται στην οροφή του μοντέλου. Σύμφωνα με την Fisker, το φωτοβολταϊκό πάνελ στην οροφή θα χαρίζει έως και 1.610 χλμ ετησίως (1.000 μίλια), δωρεάν φόρτισης.

Είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Henrik Fisker και σύμφωνα με αυτόν, κάνει χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ εξοπλίζεται με υψηλής ποιότητας υλικά στο εσωτερικό, προσφέροντας χώρους για πέντε επιβάτες. Εκεί συναντάμε μεταξύ άλλων head-up display, προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες.

Η επίσημη παρουσίαση του Fisker Ocean θα γίνει στις 4 Ιανουαρίου του 2020.