Παρότι τον περασμένο μήνα διέρρευσε μια φωτογραφία του Mini John Cooper Works GP χωρίς καθόλου καμουφλάζ, η βρετανική εταιρία έδωσε σήμερα μια teaser φωτογραφία του σκληροπυρηνικού της μοντέλου, από την οποία βλέπουμε την πίσω αεροτομή οροφής.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα γίνουν στις 20 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της έκθεσης του Los Angeles, και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020. Η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 3.000 αυτοκίνητα, και κάτω από το καπό θα φοράει έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 306 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. με 450 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ. έως 4500 σ.α.λ. Ο εν λόγω κινητήρας (B48A20T1) είναι νέος, και ο ίδιος νέο που φοράει η X2 M35i, με την απόδοση του να καθιστά το John Cooper Works GP το πιο γρήγορο και πιο δυνατό μοντέλο της Mini.

Η τελευταία δηλώνει ότι με το νέο John Cooper Works GP έχει βελτιώσει το χρόνο των 8 λεπτών και 23 δευτ. που είχε πετύχει στο Nurburgring η προηγούμενη γενιά, καθώς σημείωσε ένα χρόνος κάτω από τα 8 λεπτά, ο οποίος πιθανότατα θα ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση του μοντέλου.

Η εταιρία αναφέρει ότι τους επόμενους αρκετούς μήνες θα βρίσκεται μέσα σε κάποια πίστα για την εξέλιξη του μοντέλου, ώστε ο οδηγός να νιώθει μια καθαρά αγωνιστική εμπειρία όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του.

Σχεδιαστικά, το Mini John Cooper Works GP είναι αρκετά άγριο, καθώς διαθέτει μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα, μεγάλους τροχούς και πίσω διαχύτη αγωνιστικών προδιαγραφών. Δεν έχουμε φωτογραφία από το εσωτερικό, αλλά θεωρείται βέβαια η απουσία των πίσω καθισμάτων, με τα μπροστά να είναι bucket, ενώ θα υπάρχει και roll-cage αγωνιστικών προδιαγραφών.