Όπως είχε ανακοινώσει, η Skoda παρουσίασε σήμερα στην πόλη Tianjin της Κίνας, το Kamiq GT. Αυτό αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Vision GT concept, που παρουσίασε η εταιρία στις αρχές του καλοκαιριού και διαθέτει coupe σχεδίαση οροφής, και έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των SUV (Kamiq, Karoq, Kodiaq και Kodiaq GT) της τσέχικης εταιρίας για την ασιατική χώρα.

Μετά το Kodiaq GT, το νέο coupe SUV της Skoda θα παράγεται στην Κίνα και θα προσφέρεται αποκλειστικά στην τοπική αγορά, και η σχεδίαση του είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της SAIC-Skoda στην Κίνα και της ομάδας του κέντρου σχεδιασμού της Skoda στην Τσεχία.

Διαθέτει μια πιο σπορ και εκφραστική εμφάνιση, που είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο γούστο των νέων πελατών της εταιρίας στην Κίνα. Διακρίνεται από την κομψή, ρέουσα οροφή, η οποία έχει έντονη κλίση στο τελείωμα της και καταλήγει σε μια αεροτομή, ενώ πατάει σε 17άρες ζάντες.

Το Kamiq GT έχει μήκος 4.409 χλστ., όντας 19 χλστ. πιο μακρύ από το Kamiq, ενώ το πλάτος του αγγίζει τα 1,78 μέτρα, το ύψος τα 1,6 μέτρα, και το μεταξόνιο τα 2,61 μέτρα. Μηχανικά θα προσφέρεται με μια γκάμα κινητήρων βενζίνης που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, η οποία πλαισιώνεται από “φυσικά’ κουμπιά. Οι διακόπτες του κλιματισμού, καθώς και το τιμόνι δανείζονται αυτούσια από το Karoq.