Επίσημο: BMW M2 CS με 450 άλογα

Σχετικά άρθρα

Μετά την χθεσινή διαρροή, η BMW παρουσιάσει επίσημα την M2 CS, την δυνατότερη και ελαφρύτερη έκδοση της M2, που θα κάνει το ντεμπούτο της μπροστά στο κοινό, στο περιθώριο της έκθεσης του Λος Άντζελες στις 20 του μηνός.

Κινητήρας

Η M2 CS φορά το 3,0-λιτρο M TwinPower Turbo S55 κινητήρα, απόδοσης 450 ίππων στις 6.250 σ.α.λ με 550 Nm ροπής μεταξύ 2.350 και 5.500 σ.α.λ. H M2 CS αποδίδει 40 άλογα περισσότερα από την M2 Competition, με τον κινητήρα της να έχει όριο περιστροφής τις 7.600 σ.α.λ και να συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το μοντέλο ζυγίζει 1.550 κιλά με το χειροκίνητο κιβώτιο και 1.575 κιλά με το αυτόματο.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,2 δευτερόλεπτα, όταν εξοπλίζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο και σε 4 δευτερόλεπτα όταν φορά το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 80-120 χλμ/ώρα με 4η σχέση στο κιβώτιο έρχονται σε 3,3 δευτερόλεπτα με το χειροκίνητο κιβώτιο και σε 3,1 δευτερόλεπτα με το αυτόματο, ενώ με 5η σχέση οι αντίστοιχοι χρόνοι είναι 4 και 4,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανεξαρτήτου κιβωτίου, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ/ώρα.

Ενεργή ανάρτηση

Η BMW εξοπλίζει την M2 CS στον βασικό εξοπλισμό με ενεργή M ανάρτηση που διαθέτει τρεις ρυθμίσεις (Comfort, Sport και Sport+), με M Sport φρένα με κόκκινες δαγκάνες, με τα M Carbon κεραμικά φρένα να είναι διαθέσιμα στον πρόσθετο εξοπλισμό. Οι δίσκοι είναι διαστάσεων 400 mm μπροστά και 380 mm πίσω με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.

Επίσης η M2 CS φέρει ενεργό M διαφορικό και το σύστημα M Dynamic Mode. Η M perfomance εξάτμιση διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα βαλβίδων και φέρει τέσσερις ανοξείδωτες απολήξεις με M λογότυπο.

Μαύρες ή χρυσές ζάντες

Οι ελαφριές σφυρήλατες ζάντες 19″ είναι διαθέσιμες σε δύο χρώματα, σε μαύρο γυαλιστερό και σε ματ χρυσό και φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 διαστάσεων 245/35 μπροστά και 265/35 πίσω.

Carbon οροφή και καπό

Η BMW εξοπλίζει το νέο της μοντέλο με καπό και οροφή κατασκευασμένη από CFRP (carbon fibre-reinforced plastic), ενώ από carbon είναι κατασκευασμένο το μπροστά spoiler, η αεροτομή, ο διαχύτης και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό συναντάμε τα M Sport bucket καθίσματα της M4 CS με ενσωματωμένα προσκέφαλα, με M λωρίδες και δερμάτινες/Alcantara επενδύσεις με κόκκινες ραφές, με το σήμα “M2” να είναι φωτιζόμενο.

Επίσης υπάρχει M Sport τιμόνι ντυμένο με Alcantara, carbon διακοσμητικά και CS λογότυπο στο ταμπλό. Η κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα είναι κατασκευασμένη από carbon, ενώ υπάρχουν μαρσπιέ στις πόρτες με λογότυπο “M2 CS”.

Χρώματα

Το μεταλλικό Misano Blue χρώμα προσφέρεται αποκλειστικά στην M2 CS, με την M2 να προσφέρεται σε 3 ακόμη χρώματα, στο Alpine White (λευκό), στο μεταλλικό Black Sapphire (μαύρο) και στο μεταλλικό Hockenheim Silver (ασημί).

Τιμή

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020 και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιο χρόνου. Συνολικά θα παραχθούν 2.200 M2 CS, με την βασική τιμή της να ξεκινά από τις 95.000 ευρώ στη Γερμανία.

M2 CS Racing

H M2 CS θα αποτελέσει την βάση για την αγωνιστική M2 CS Racing, η οποία θα αντικαταστήσει την M240i Racing. Το αγωνιστικό που θα είναι διαθέσιμο από το 2020, μεταξύ άλλων φέρει επιθετικό bodykit με μεγάλη πίσω αεροτομή και νέους προφυλακτήρες. Αποδίδει από 280 έως 365 άλογα με 550 Nm ροπής, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε πρωταθλήματος, με το 3,0-λιτρο κινητήρα να συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, Drexter μπλοκέ διαφορικό και νέους άξονες κίνησης. Στο εσωτερικό υπάρχει Sabelt Taurus XL κάθισμα, ζώνη ασφαλείας 6 σημείων και αγωνιστικός πίνακας οργάνων.

Το αγωνιστικό θα μπορεί να συμμετέχει στα πρωταθλήματα VLN Endurance Championship Nurburgring και TC America, ενώ ετοιμάζεται και μια Permit B έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...