Αυτό είναι το διαστημικό εσωτερικό του Faraday Future FF 91

Σχετικά άρθρα

Μπορεί τα νέα που διαβάζουμε για την Faraday Future τον τελευταίο χρόνο να είναι μόνο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε και για την αλλαγή του CEO της, φαίνεται, όμως, ότι παράλληλα η εξέλιξη της έκδοσης παραγωγής του FF 91 συνεχιζόταν. Γι’αυτό σήμερα, η αμερικάνικη start-up αποκάλυψε το εσωτερικό του αμιγώς ηλεκτρικού SUV που ετοιμάζει να περάσει στην παραγωγή.

Ο αρχικός σχεδιασμός για το FF-91 ήταν να είναι στην αγορά από το πρώτο εξάμηνο του 2019, αλλά οι δυσκολίες που συνάντησε έχουν καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα. Η εταιρία περιγράφει τη καμπίνα του αυτοκινήτου ως κινητός και πολυτελής χώρος διαβίωσης, που είναι μονίμως συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Όπως βλέπεις από τις φωτογραφίες, η καμπίνα του FF 91 είναι πραγματικά εκπληκτική και εξοπλίζεται από 11 οθόνες. Η μια, 27 ιντσών, είναι εξαιρετικά wide, και κατεβαίνει από την οροφή όταν ο αγοραστής έχει τοποθετήσει το -προαιρετικό- Rear Cinema Experience, δηλαδή εμπειρία κινηματογράφου για τους πίσω επιβάτες.

Ακόμα, υπάρχει μια κεντρική οθόνη 15,4 ιντσών, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 11,6 ιντσών, η μεγαλύτερη οθόνη heads-up display, ενώ υπάρχει ακόμη και μια οθόνη 10,1 ιντσών στην θέση του εσωτερικού κεντρικού καθρέφτη, οπίσθιας προβολής. Τέλος, σε κάθε πόρτα διαθέτει οθόνες που προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις των καθισμάτων, τον έλεγχο του κλιματισμού, τις ζώνες ήχου, την ψυχαγωγία και πολλά άλλα.

Το σύστημα ψυχαγωγίας ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη, μαθαίνοντας τις ανάγκες κάθε επιβάτη χάρη σε συνδυασμό αισθητήρων, καμερών με αναγνώριση προσώπου και του λογισμικού. Όσο ανατριχιαστικό μπορεί να ακούγεται, το FF 91 είναι σε θέση να διαβάσει τη διάθεσή σου για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, τη μουσική και ακόμη και το άρωμα της ατμόσφαιρας.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού του FF 91 είναι ξεκάθαρα για τους πίσω επιβάτες, καθώς εκεί συναντάμε δύο καθίσματα μηδενικής βαρύτητας εμπνευσμένα από τη NASA, δημιουργούν μια ουδέτερη στάση σώματος, κατανέμοντας βέλτιστα το σωματικό βάρος του επιβάτη στις επιφάνειες των καθισμάτων. Τα business-class καθίσματα προσφέρουν γωνίες κλίσης έως 60 μοίρες, με την Faraday Future να λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη θέση για άνεση.

Τα ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα προσφέρουν 14 ρυθμίσεις και υποστήριξη κατώτερου σημείου, οσφυϊκής και άνω πλάτης στήριξης, ενώ δεν λείπει η λειτουργία μασάζ. Φυσικά είναι θερμαινόμενα και αεριζόμενα, με την εμπειρία να ενισχύεται από το “Spa Mode”, το οποίο προσαρμόζει τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, ενώ υπάρχουν οπτικά και ηχητικά εφέ για μια γαλήνια ατμόσφαιρα.

Το FF 91 προσφέρει επίσης μια πλήρη σουίτα σύνδεσης γραφείου, συμπεριλαμβανομένων οθονών με δυνατότητα κλήσης συνδιάσκεψης και τριών 4G LTE μόντεμ για πρωτεύουσα και εφεδρική σύνδεση στο διαδίκτυο. Το όχημα έχει ενσωματωμένη την Alexa, το Sharedrop καθώς και ταυτόχρονη σύνδεση με έως και τέσσερις συσκευές Bluetooth.

Το αυτοκίνητο είναι χτισμένο πάνω στην Variable Architecture Platform (VPA) της εταιρείας, και θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία 482 χλμ ανά φόρτιση. Η βασική έκδοση θα αποδίδει 716 άλογα, ενώ η δυνατότερη 1.050 άλογα.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 130 kWh, με την μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα στον κόσμο, η οποία θα προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 610 χλμ. Το Faraday Future FF91 υποστηρίζει την ταχύτερη δυνατή ταχύτητα φόρτισης που είναι διαθέσιμη σήμερα, δηλαδή θα μπορεί να φορτίζει με ρυθμό 800 χλμ την ώρα. Χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή στα 240V, η μπαταρία φορτίζει από 50% έως 100% σε λιγότερο από 4,5 ώρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...