Μια από τις 75 Senna GTR που κατασκεύασε η McLaren αναζητά νέο ιδιοκτήτη, με τον πρώτο να έχει διανύσει με αυτή μόλις 64 χιλιόμετρα. Η McLaren Senna GTR είναι η γρηγορότερη McLaren κατασκευάστηκε ποτέ, εκτός των μονοθεσίων της στη Formula 1. Φορά τον twin-turbo 4,0-λιτρο V8 κινητήρα, απόδοσης 825 ίππων και 800 Nm ροπής.

Δεν υπάρχει ο δεύτερος καταλύτης σε σχέση με την Senna, με τις απολήξεις των εξατμίσεων να μην βρίσκονται στο πλάι όπως στο πρωτότυπο, αλλά στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την McLaren, η λύση αυτή επιλέχθηκε λόγω μείωσης της πολυπλοκότητας και του βάρους. Οι ζάντες είναι 19″ με Pilelli slicks ελαστικά διαστάσεων 285/650 μπροστά και 325/705 πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, με carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm.

Η Senna GTR θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας και ζυγίζει 1.188 κιλά, 10 λιγότερα από την Senna. Το νέο αεροδυναμικό body kit παράγει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης (200 κιλά η Senna), με την McLaren να αφαιρεί κάθε τι περιττό από το εσωτερικό. Εκεί συναντάμε αγωνιστικό τιμόνι, αγωνιστικό πίνακα οργάνων, data logger με επικοινωνία τα pit και σύστημα πυρόσβεσης.

Η συγκεκριμένη Senna GTR θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στις 30 του μηνός στο Άμπου Ντάμπι, όπου αναμένεται να πιάσει τιμή μεταξύ 1,35 και 1,6 εκατ. ευρώ, όταν καινούργια κόστιζε 1,28 εκατ. ευρώ.