Η Cadillac έχει αναπτύξει τον V8 Blackwing 4,2-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 550 ίππων με 850 Nm ροπής ο οποίος θα βρίσκεται κάτω από το καπό του CT6-V, αλλά παρά τις φήμες, δεν θα τοποθετηθεί στο CT5-V, ούτε στη νέα γενιά του Escalade. Έτσι είναι πολύ πιθανόν, ο συγκεκριμένος κινητήρας να “πεθάνει” μαζί με το CT6.

Ο κυριότερος λόγος που η Cadillac αποφάσισε να μην τοποθετήσει τον νέο της κινητήρα στα Escalade και CT5-V είναι το κόστος ανάπτυξης. Το CT5-V είναι κατασκευασμένο πάνω στην Alpha πλατφόρμα των ATS και CTS και όχι στην Omega πλατφόρμα του CT6. Στην Alpha πλατφόρμα είναι κατασκευασμένο επίσης και το CT5, με το XT6 να βασίζεται στην πλατφόρμα C1XX των Buick Enclave, Chevrolet Blazer και GMC Acadia.

Στο Escalade από την άλλη, η επιλογή της ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης στη νέα γενιά του πολυτελούς SUV, έχει καταναλώνει τα περισσότερα χρήματα από το budget που είχε θέσει η GM για την ανάπτυξή του και έτσι τα χρήματα δεν αρκούν για να αναπτυχθεί και μια έκδοση του με τον Blackwing V8 κινητήρα. Αυτό σημαίνει πως στο νέο Escalade θα συναντάμε τον V8 κινητήρα της σημερινής γενιάς, απόδοσης 420 ίππων με 623 Nm ροπής.