Η Hyundai κατασκευάζει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στη Νότια Κορέα, ύψους 569 μέτρων

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Hyundai αγόρασε ένα οικόπεδο 79.350 τετραγωνικών μέτρων σε μία από τις ακριβότερες συνοικίες της Σεούλ έναντι περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μεταφέρει εκεί τα κεντρικά της γραφεία. Γραφεία όμως χωρίς κτίριο δεν γίνονται και όταν έχεις κάνει μία τέτοια αγορά, σε μία τέτοια περιοχή, δεν γίνεται ξαφνικά να τσιγκουνευτείς εκεί.

Γι’ αυτό, η Κορεατική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα πως θα κατασκευάσει τον υψηλότερο ουρανοξύστη της Νοτίου Κορέας. Για την ακρίβεια, η Hyundai θα κατασκευάσει έναν ουρανοξύστη ύψους 569 μέτρων, με τις εργασίες ανοικοδόμησής του να ξεκινούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το 2026.

Η Hyundai έχει πάρει όλες τις σχετικές εγκρίσεις, αφού “τρέχει” το συγκεκριμένο έργο από το 2015. Η κατασκευή ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2016, αλλά καθυστέρησε εν μέρει λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που έθεσε η πολεμική αεροπορίας της Νοτίου Κορέας, η οποία ανέφερε πως κτίριο θα δημιουργούσε παρεμβολές σε ραντάρ και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η Hyundai υπέγραψε συμφωνία με το υπουργείο άμυνας για την επίλυση των όποιων επιχειρησιακών περιορισμών προκύψουν από τη δημιουργία του ουρανοξύστη, προτού αυτός φτάσει τα 260 μέτρα σε ύψος, με το κράτος να έχει το δικαίωμα να σταματήσει τις εργασίες ανέγερσης του κτιρίου, μέχρι την επίλυση των προβλημάτων.

Ο ουρανοξύστης θα διαθέτει 105 ορόφους και θα στεγάζει γραφεία, συνεδριακό κέντρο, θεματικό πάρκο αυτοκινήτων, ξενοδοχείο και αίθουσα συναυλιών. Μέσα του θα απασχολούνται 18.000 υπάλληλοι των 30 θυγατρικών εταιριών της Hyundai. O ουρανοξύστης θα κοστίσει 3,7 τρισ. γουάν (2,85 δισ. ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...