Φέτος η Nissan γιορτάζει τα 50στα γενέθλια τόσο του GT-R όσο και των Z μοντέλων της, γι’αυτό και τον περασμένο Απρίλιο παρουσίασε τα 370Z 50th Anniversary Edition και GT-R 50th Anniversary Edition. Σήμερα η ιαπωνική εταιρία μας δείχνει δύο video που ετοίμασε για τα 50στα γενέθλια των δυο της σπορ μοντέλων.

Το GT-R 50th Anniversary Edition προσφέρεται σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς με το πιο ξεχωριστό να είναι αυτός που επαναφέρει το μπλε χρώμα Bayside Blue που σταμάτησε να χρησιμοποιείται από το R-34. Σύμφωνα με την Nissan, η διπλή θερμική επεξεργασία των τεσσάρων στρώσεων του χρώματος, υπόσχεται πιο βαθύ μπλε αποχρώσεις.

1Nissan GT-R 50th Anniversary Edition

Nissan GT-R 50th Anniversary Edition

Οι άλλοι συνδυασμοί είναι το Pearl White με κόκκινες ρίγες και το Super Silver με λευκές ρίγες. Όλοι οι εξωτερικοί χρωματικοί συνδυασμοί διαθέτουν γκρίζο εσωτερικό, ένα μοναδικό τιμόνι και νέο επιλογέα ταχυτήτων. Ο ουρανός είναι επενδυμένος με Alcantara, ενώ η επένδυση των καθισμάτων είναι ανάγλυφη, έχοντας και ειδικά λογότυπα.

Κίνηση παίρνει από τον V6 3,8-λίτρων κινητήρα απόδοσης 565 ίππων με 633 Nm ροπής. Διαθέτει νέα turbo που βελτιώνουν την απόκριση κυρίως στις χαμηλές στροφές και αυξάνουν την απόδοση κατά 5%. Το τελικό της εξάτμισης είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, με την Nissan να υπόσχεται βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης, στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, στο σύστημα διεύθυνσης, με το μοντέλο να φέρει νέο brake booster.

2H Nissan τοποθετεί νέα turbos στο GT-R

H Nissan τοποθετεί νέα turbos στο GT-R

Το 370Z 50th Anniversary Edition βασίζεται στο 370Z Sport, διαθέτει παρόμοια γραφικά με αυτά του BRE αγωνιστικού, με τους πελάτες να μπορούν να το παραγγείλουν με κόκκινα, ασημί ή μαύρα διακοσμητικά.

Επίσης υπάρχουν ειδικά γραφικά, ειδικά σήματα, ζάντες 19″ και στο εσωτερικό υπάρχει τιμόνι επενδυμένο με Alcantara, δερμάτινα/σουέτ θερμαινόμενα καθίσματα και ειδικά λογότυπα. Επίσης υπάρχει ηχοσύστημα της Bose με 8 ηχεία και σκουρόχρωμα χρωμιομένα διακοσμητικά.

3Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

Κίνηση παίρνει από τον V6 3,7-λίτρων κινητήρα απόδοσης 337 ίππων με 366 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού.