Η Ισραηλίτικη Aquarius Engines ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπέγραψε συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Musashi Seimitsu για να αναπτύξουν από κοινού έναν γραμμικό κινητήρα.

Αυτός έχει βάρος 10 κιλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενσωματωμένη γεννήτρια σε ένα όχημα ή ως αυτόνομη γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μόνο γραμμικό έμβολο που κινείται μέσα σε έναν κύλινδρο 800 κ.εκ. χωρίς βαλβίδες, και παράγει ενέργεια από τα ηλεκτρομαγνητικά πηνία σε κάθε του διαδρομή, εκλύοντας πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων.

1

Πρόκειται για έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος δεν έχει στροφαλοφόρο άξονα. Αντί να μετατρέπει την γραμμική κίνηση του πιστονιού σε κυκλική και από εκεί και πέρα να χρησιμοποιεί την ενέργεια για να κινήσει τροχούς ή να τροφοδοτήσει γεννήτριες, ο κινητήρας έχει έναν μόνιμο μαγνήτη προσαρτημένο στο πιστόνι και ένα κυλινδρικό πηνίο. Είναι στην ουσία μία γραμμική γεννήτρια.

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν αρχικά το ηλεκτρικό σύστημα της Aquarius για να τροφοδοτήσουν σταθμούς βάσης 5G, προμηθεύοντας ηλεκτρική ενέργεια απομακρυσμένες περιοχές, και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκτός από την ανταλλαγή εμπειριών και δυνατοτήτων κατασκευής, η Musashi -το 25% της οποίας ανήκει στη Honda- έχει επενδύσει ένα μη ανακοινωθέν ποσό στην Aquarius Engines.