Η Musashi Seimitsu και η Aquarius εξελίσσουν κινητήρα χωρίς πιστόνια

Σχετικά άρθρα

Η Ισραηλίτικη Aquarius Engines ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπέγραψε συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Musashi Seimitsu για να αναπτύξουν από κοινού έναν γραμμικό κινητήρα.

Αυτός έχει βάρος 10 κιλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενσωματωμένη γεννήτρια σε ένα όχημα ή ως αυτόνομη γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μόνο γραμμικό έμβολο που κινείται μέσα σε έναν κύλινδρο 800 κ.εκ. χωρίς βαλβίδες, και παράγει ενέργεια από τα ηλεκτρομαγνητικά πηνία σε κάθε του διαδρομή, εκλύοντας πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Πρόκειται για έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος δεν έχει στροφαλοφόρο άξονα. Αντί να μετατρέπει την γραμμική κίνηση του πιστονιού σε κυκλική και από εκεί και πέρα να χρησιμοποιεί την ενέργεια για να κινήσει τροχούς ή να τροφοδοτήσει γεννήτριες, ο κινητήρας έχει έναν μόνιμο μαγνήτη προσαρτημένο στο πιστόνι και ένα κυλινδρικό πηνίο. Είναι στην ουσία μία γραμμική γεννήτρια.

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν αρχικά το ηλεκτρικό σύστημα της Aquarius για να τροφοδοτήσουν σταθμούς βάσης 5G, προμηθεύοντας ηλεκτρική ενέργεια απομακρυσμένες περιοχές, και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκτός από την ανταλλαγή εμπειριών και δυνατοτήτων κατασκευής, η Musashi -το 25% της οποίας ανήκει στη Honda- έχει επενδύσει ένα μη ανακοινωθέν ποσό στην Aquarius Engines.

Διάβασε ακόμα

Η Toyota δουλεύει πάνω σε έναν νέο κινητήρα-γεννήτρια [w/video]

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...