Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Polestar παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της, το Polestar 2, ένα τετράπορτο fastback μοντέλο που τοποθετηθεί απέναντι στο Tesla Model 3. Με το λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά να έχει οριστεί για τον ερχόμενο Ιούνιο, με τιμές που ξεκινούν από τα €58.800, η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η δοκιμαστική παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της στην πόλη Luqiao, στην Κίνα.

1

Αυτή την περίοδο η εταιρία βρίσκεται στην δεύτερη φάση της παραγωγής πρωτοτύπων, που έχει σχεδιαστεί για να αποδείξει την ακεραιότητα του οχήματος και την ποιότητα της διαδικασίας, ώστε τα αυτοκίνητα της έκδοσης παραγωγής να ανταποκρίνονται στα απαιτητικά πρότυπα της Polestar.

2

Το επόμενο βήμα για την Polestar είναι το άνοιγμα μιας πίστας δοκιμών στο χώρο του εργοστασίου. Αυτή θα είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη οχημάτων και τη διασφάλιση της ποιότητας, με την πίστα να μειώνει την ποσότητα μεταφοράς υλικών που απαιτείται για την αξιολόγηση ενός οχήματος. Επίσης, η εταιρία αναφέρει ότι η πίστα θα είναι ακόμα ένα βήμα για τη μείωση του σχετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μέρος της υπόσχεσης της μάρκας να επιταχύνει τη μετάβαση της στη βιώσιμη κινητικότητα σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Η Polestar, ως αυτόνομο -πλέον- brand, κατασκευάζοντας δικά της μοντέλα, περιγράφει το εργοστάσιο στη Luqiao ως state of-the-art και φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιο. Το εν λόγω εργοστάσιο είναι το δεύτερο της εταιρίας στην Κίνα, καθώς διαθέτει άλλο ένα στην πόλη Chengdu, εκεί που συναρμολογείται το Polestar 1.