Τον περασμένο Μάρτιο, η Tesla παρουσίασε επίσημα το Model Y και τότε η εταιρία είχε αναφέρει ότι οι πρώτες παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2020. Ωστόσο, πληροφορίες της Deutsche Bank αναφέρουν ότι οι πωλήσεις του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της αμερικάνικης εταιρίας, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, ίσως ξεκινήσουν αρκετά νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο της νέας δεκαετίας.

1

Έρευνα της γερμανικής τράπεζας έδειξε ότι η Tesla ζήτησε από τους προμηθευτές της στην Ταϊβάν να επιταχύνουν την παραγωγή μερών, ώστε να επισπευσθεί ο χρόνος παράδοσης κατά έξι ολόκληρους μήνες, απ’ότι όριζε ο αρχικός προγραμματισμός.

2

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ακούμε ότι οι παραδόσεις του Model Y θα ξεκινήσουν νωρίτερα, καθώς κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των κερδών της εταιρίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, η Tesla ανέφερε ότι οι πρώτοι πελάτες της θα παραλάβουν το Model Y το καλοκαίρι του 2020. Το Model Y θα κατασκευάζεται αρχικά στο Fremont της Καλιφόρνια, ενώ αργότερα θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιό της Tesla στη Σαγκάη το οποίο έχει ξεκινήσει να παράγει δοκιμαστικά το Model 3. Επίσης θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία.

3Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Tesla Model Y