Η General Motors γίνεται μια ακόμα εταιρία που εμπιστεύεται την Νοτιοκορεάτικη LG Chem για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, καθώς σήμερα οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν 2,3 δισ. δολάρια μέχρι το 2023 για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας και την ανέγερση ενός εργοστασίου στο Lordstown, του Οχάιο των ΗΠΑ.

Η GM δήλωσε ότι η υπερσύγχρονη μονάδα θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.100 θέσεις εργασίας και σύμφωνα με πηγές, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αναμένεται να εκπροσωπούνται από το σωματείο εργαζομένων United Auto Workers (UAW) με μισθό από 15 έως 17 δολάρια την ώρα.

Η κατασκευή του εργοστασίου θα ξεκινήσει στα μέσα του 2020, και αυτό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ελέγχεται από το σωματείο εργαζομένων. Το εργοστάσιο της Tesla και το εργοστάσιο μπαταριών της LG Chem στο Μίτσιγκαν δεν έχουν συνδικάτα. Οι μπαταρίες από το εργοστάσιο θα τοποθετηθούν στα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της GM, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού pickup, το οποίο αναμένεται το 2021.

Στις σχετικές ειδήσεις, η General Motors ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 814 εργαζόμενους από το εργοστάσιο της στο Detroit-Hamtramck, αρχής γενομένης από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μετά την ανακοίνωση της κατάργησης του Cadillac CT6, όπου το τελευταίο CT6 θα κυλήσει από τη γραμμή παραγωγής τον Ιανουάριο, ενώ το τελευταίο Chevrolet Impala θα εγκαταλείψει το συγκεκριμένο εργοστάσιο στις 28 Φεβρουαρίου.