GM και LG Chem επενδύουν 2,3 δις δολάρια για εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών

Σχετικά άρθρα

Η General Motors γίνεται μια ακόμα εταιρία που εμπιστεύεται την Νοτιοκορεάτικη LG Chem για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, καθώς σήμερα οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν 2,3 δισ. δολάρια μέχρι το 2023 για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας και την ανέγερση ενός εργοστασίου στο Lordstown, του Οχάιο των ΗΠΑ.

Η GM δήλωσε ότι η υπερσύγχρονη μονάδα θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.100 θέσεις εργασίας και σύμφωνα με πηγές, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αναμένεται να εκπροσωπούνται από το σωματείο εργαζομένων United Auto Workers (UAW) με μισθό από 15 έως 17 δολάρια την ώρα.

Η κατασκευή του εργοστασίου θα ξεκινήσει στα μέσα του 2020, και αυτό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ελέγχεται από το σωματείο εργαζομένων. Το εργοστάσιο της Tesla και το εργοστάσιο μπαταριών της LG Chem στο Μίτσιγκαν δεν έχουν συνδικάτα. Οι μπαταρίες από το εργοστάσιο θα τοποθετηθούν στα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της GM, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού pickup, το οποίο αναμένεται το 2021.

Στις σχετικές ειδήσεις, η General Motors ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 814 εργαζόμενους από το εργοστάσιο της στο Detroit-Hamtramck, αρχής γενομένης από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μετά την ανακοίνωση της κατάργησης του Cadillac CT6, όπου το τελευταίο CT6 θα κυλήσει από τη γραμμή παραγωγής τον Ιανουάριο, ενώ το τελευταίο Chevrolet Impala θα εγκαταλείψει το συγκεκριμένο εργοστάσιο στις 28 Φεβρουαρίου.

Διάβασε ακόμα

Η Lordstown Motors εξαγόρασε το εργοστάσιο της GM στο Οχάιο

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...