Υβριδικό supercar και V6 κινητήρα ετοιμάζει η McLaren

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο υβριδικό hypercar της McLaren ήταν η P1 που παρουσιάστηκε το 2013. Τώρα η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει νέο plug-in υβριδικό hypercar, μιας και για την ώρα δεν υπάρχει διαθέσιμη η μπαταρία των μπαταριών (solid-state) που θα επέτρεπε την δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με τα σήματα της.

Σύμφωνα με τον CEO της McLaren, Mike Flewitt, η McLaren θα παρουσιάσει τη νέα της πλατφόρμα την ερχόμενη άνοιξη, στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει και υβριδικά συστήματα κίνησης. Το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει τη νέα πλατφόρμα θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2020, με το plug-in υβριδικό hypercar να παρουσιάζεται μέχρι το 2024 και θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 30-35 χιλιομέτρων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα, με τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκεται τοποθετημένος στον μπροστά άξονα, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο.

Παρά την χρήση ηλεκτροκινητήρα και μπαταριών, το βάρος του μοντέλου θα είναι αυξημένο μόλις κατά 30 κιλά σε σύγκριση με τα τωρινά μοντέλα της McLaren, με τον Flewitt να δηλώνει πως ετοιμάζουν και έναν νέο V6 κινητήρα που θα μπορεί και αυτός να συνδυαστεί με ηλεκτροκινητήρες. Βασικός κινητήρας της McLaren θα παραμείνει ο V8 4,0-λίτρων twin-turbo.

Τέλος το αφεντικό της McLaren είπε για ακόμη μια φορά πως δεν πρόκειται να κατασκευάσει ένα SUV, συμπληρώνοντας πως η ανάπτυξη του θα απαιτούσε μια επένδυση ύψους έως και 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα,. Ο Flewitt είπε πως δεν θα το επιτρέψει ποτέ να δημιουργηθεί ένα SUV με τα σήματα της McLaren, αφού όπως τόνισε, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην μάρκα.

Η McLaren θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στις ασιατικές αγορές και έτσι σχεδιάζει να ανοίξει αντιπροσωπείες σε Βιετνάμ και Φιλιππίνες, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες αντιπροσωπείες σε Ινδία και Ρωσία. Στόχος της McLaren είναι μέχρι το 2024 να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της σε 6.000 αυτοκίνητα ετησίως, χωρίς να θυσιάσει τα περιθώρια κέρδους. Το 2018 η εταιρία πούλησε 4.806 αυτοκίνητα και φέτος αναμένεται να κλείσει την χρονιά με ακόμη μεγαλύτερο νούμερο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...