Η BMW ανακοίνωσε ότι αλλάζει την απόφαση της να χρεώνει τη χρήση του Apple CarPlay τους ιδιοκτήτες των οχημάτων της. Η συμβατότητα Apple CarPlay ήρθε με το λανσάρισμα του τελευταίου λειτουργικού συστήματος για το infotainment των μοντέλων της, με τη BMW να δίνει ένα χρόνο δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία με την αγορά του αυτοκινήτου. Μετά το πέρας του συγκεκριμένου διαστήματος ίσχυε ετήσια συνδρομή €100.

Τώρα, η BMW αναφέρει ότι το Apple CarPlay θα είναι δωρεάν για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου σε όλα τα μοντέλα, που “τρέχουν” το πιο πρόσφατο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με το λειτουργικό 7.0. Οι ιδιοκτήτες του i3, i8 καθώς και της Σειράς 2 και Σειράς 4, που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους, θα χρειαστεί να πληρώσουν εφάπαξ €280. Οι πελάτες που έχουν ήδη πληρώσει για συνδρομή ενός έτους ή τριών ετών, θα τους προσφερθεί δωρεάν απεριόριστη συνδρομή.

Η Apple αναφέρει ότι δεν χρεώνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για τη χρήση του CarPlay, αλλά οι δαπάνες προκύπτουν για την ενσωμάτωση του στην οθόνη του αυτοκινήτου. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών το προσφέρουν δωρεάν από τη βασική έκδοση των μοντέλων τους, αλλά η BMW ήταν η πρώτη που αποφάσισε να μεταβιβάσει αυτό το κόστος στον πελάτη, αλλά φάνηκε πως ήταν κακή επιλογή, αφού οι αντιδράσεις ήταν πολλές.