Επίσημο: Opel Grandland X Plug-in-Hybrid, με 57 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Η Opel παρουσίασε την plug-in υβριδική (PHEV) έκδοση του Grandland X, η οποία φέρει το ίδιο σύνολο με το Citroen C5 Aircross Hybrid και το Peugeot 3008 Hybrid.

Έτσι, μηχανικά το γερμανικό μοντέλο συνδυάζει έναν 1.600άρη PureTech κινητήρα με έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Η απόδοση του βενζινοκινητήρα φτάνει τα 180 άλογα, ενώ του ηλεκτροκινητήρα τα 110 άλογα, με την συνδυαστική απόδοση να ανακοινώνεται στα 225 άλογα και 360 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8,9 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ηλεκτροποιημένο αυτόματο κιβώτιο, e-EAT8, μεταφέροντας την κίνηση στον εμπρός άξονα. Με την προσθήκη αυτής της έκδοσης, το Grandland X Plug-in-Hybrid γίνεται το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που προσφέρει με δύο υβριδικά σύνολα, καθώς το περασμένο καλοκαίρι παρουσιάστηκε η τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου, με δύο ηλεκτροκινητήρες και απόδοση 300 άλογα.

Το Grandland X Plug-in-Hybrid φέρει μια μπαταρία ιόντων λιθίου (200V) και χωρητικότητας 13,2 KWh, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα για να μην επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών. Η ηλεκτρική του αυτονομία ανακοινώνεται στα 57 χλμ., στον κύκλο WLTP, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι 34-31 γρ/χλμ. και η μέση κατανάλωση του ανακοινώνεται στα 1,5-1,4 λίτρα/100 χλμ., πάντα σε κύκλο WLTP.

Η φόρτιση των μπαταριών σε απλή οικιακή πρίζα και με απλό φορτιστή (3,7 kW) απαιτεί 6 ώρες, ενώ με το προαιρετικό Wallbox (7 kW 32A), ο χρόνος φόρτισης μειώνεται σε λιγότερο από 2 ώρες.

Το Grandland X Hybrid διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, τα Electric, Hybrid και Sport, επιτρέποντας στον οδηγό να προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στις επιθυμίες του ή σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης. Οι παραγγελίες του μοντέλου στην Γερμανία έχουν ήδη ξεκινήσει, με το κόστος του -χωρίς την κρατική έκπτωση- να ανέρχεται στα €43.440.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...