Η Seat ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 28 Ιανουαρίου θα αποκαλύψει τη νέα -τέταρτη- γενιά του Leon, και για το λόγο έδωσε μια teaser φωτογραφία που αποκαλύπτει τον σχεδιασμό των εμπρός φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου.

Το Leon ενσωματώνει νέας γενιάς τεχνολογία Full LED φωτιστικά σώματα, που εξασφαλίζουν υψηλή φωτεινότητα και καθαρότητα ακόμα και τους πιο σκοτεινούς δρόμους. Στο πίσω μέρος, θα υπάρχει κατά μήκος φωτισμός μεταξύ των δύο πίσω φαναριών, που θα προσφέρει ένα εξαιρετικό light show.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει περιμετρικός LED φωτισμός, που θα διαχέεται στο ταμπλό και στις πόρτες. Επίσης υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και μικρός επιλογέας ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο, σαν και αυτόν των νέων Volkswgen Golf και Skoda Octavia.

Το νέο Leon βασίζεται στη βελτιωμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας και σχεδιαστικά θα είναι αρκετά διαφορετικό, καθώς θα υιοθετήσει τη νέα οικογενειακή ταυτότητα που είδαμε στο Tarraco.

Πριν μερικούς μήνες, διέρρευσε μια φωτογραφία, που μας δείχνει ότι και το πίσω μέρος θα είναι εντελώς νέο σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, και ίδιο με το μεγάλο SUV της, καθώς τα LED πίσω φωτιστικά σώματα ενώνονται με μια λωρίδα.

Το ισπανικό hatchback θα διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση, ενώ θα προσφέρεται και με plug-in υβριδικό σύνολο. Ο 1.8 TSI θα αντικατασταθεί από τον 2.0 TSI, με τον 1.5 TSI 48-Volt, τον 1.6 TDI και τον 2.0 TDI να βρίσκονται ανάμεσα στη γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων.

Το μήκος του μοντέλου θα φτάνει τα 4,3 μέτρα, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να υποστηρίζει εκτός από Android Auto και Apple CarPlay και το Amazon Alexa, ενώ το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναβαθμιστεί και μέσω Over-The-Air (OTA).

Το Leon Cupra θα φορά Brembo φρένα, διπλές απολήξεις εξατμίσεων, θα είναι ένα από τα επτά μοντέλα της Cupra και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα είναι plug-in υβριδικό.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, Luca de Meo, ο οποίος είπε πως η νέα γενιά του Leon θα προσφέρεται σε πεντάπορτες και ST (wagon) εκδόσεις, με τον plug-in υβριδικό κινητήρα του Leon Cupra να αποδίδει 245 άλογα και να εκπέμπει λιγότερα από 50 γρ/χλμ CO2.

Ο 2,0-λιτρος plug-in υβριδικός κινητήρας θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ και είναι ο ίδιος που συναντάμε και στο Formentor. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.