Πλησιάζει η στιγμή που θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του Polestar 2 και η σουηδική εταιρία συνεχίζει να δίνει πληροφορίες σχετικά με το τετράπορτο fastback ηλεκτρικό της μοντέλο, που θα τοποθετηθεί απέναντι στο Tesla Model 3.

1

Η ρυμούλκηση συνήθως δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (Tesla Model 3, Nissan Leaf, Chevrolet Bolt κλπ.), καθώς η αυτονομία είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας αγοράς. Όμως, η Polestar θεωρεί ότι με το νέο της μοντέλο, οι ιδιοκτήτες του θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις εξορμήσεις που θέλουν χωρίς περιορισμούς, καθώς αναφέρει ότι το Polestar 2 προσφέρει την καλύτερη ικανότητα ρυμούλκησης στην κατηγορία του.

2

Πιο συγκεκριμένα, το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης του οχήματος ανέρχεται σε 1.500 κιλά, όταν το αντίστοιχο του Model 3 είναι μόλις 910 κιλά. Όπως και στο Model 3, ο γάντζος ρυμούλκησης είναι διαθέσιμος μόνο στην Ευρώπη, με κόστος 13.000 NOK στη Νορβηγία (€1.300), 13.000 SEK στη Σουηδία (€1.241), €1.100 στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία κοστίζει 1.000 GBP (€1.170).

3

Τέλος, η εταιρία κάνει γνωστό ότι ο χώρος αποσκευών ανέρχεται συνολικά στα 440 λίτρα, εκ των οποίων τα 405 λίτρα αφορούν τον πίσω, και τα 35 λίτρα τον χώρο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Το λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά έχει οριστεί για τον ερχόμενο Ιούνιο, με τιμές που ξεκινούν από τα €58.800, με την σουηδική εταιρία να έχει ξεκινήσει την δοκιμαστική παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της στην πόλη Luqiao, στην Κίνα.