Η General Motors ανακοίνωσε ότι ανακαλεί παγκοσμίως πάνω 550.000 οχήματα των Chevrolet Silverado 1500, Cadillac CT6, και GMC Sierra 1500 εξαιτίας ενός πιθανού προβλήματος στο λογισμικό που σχετίζεται με τις ειδοποιήσεις του συστήματος πέδησης.

Σε δοκιμές, η General Motors ανακάλυψε ότι το διαγνωστικό σύστημα των οχημάτων δεν θα ανάψει το προειδοποιητικό σύμβολο στον πίνακα οργάνων σε περίπτωση προβλήματος, και θα απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ευστάθειας και το ABS. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρία, το πρόβλημα θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο και πιθανόν να επηρεάσει μόνο ένα πολύ μικρό αριθμό οχημάτων, από αυτά που ανακαλούνται.

Εκτός της παραπάνω, η δεύτερη ανάκληση αφορά περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα των Chevrolet Silverado 1500 και GMC Sierra 1500. Ο λόγος για αυτή την ανάκληση είναι ότι τα “δακτυλίδια” στο καλώδιο του θετικού πόλου της μπαταρίας μπορεί να διαθέτουν υπερβολική κόλλα, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά ή να σταματήσει τα οχήματα. Η GM θα επιθεωρήσει τα οχήματα για τυχόν ύπαρξη υπερβολικής κόλλα και, αν χρειαστεί, θα αντικαταστήσει τυχόν κατεστραμμένα εξαρτήματα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford ανακαλεί 600.166 Ford Fusion, Mercury Milan και Lincoln MKZ παραγωγής 2006 – 2009, επειδή μια βαλβίδα του υδραυλικού συστήματος πέδησης, μπορεί να κολλήσει και να μείνει ανοικτή ή να κλείσει αργά, κάτι που θα δυσκολέψει τον οδηγό να φρενάρει. Η Ford γνωρίζει 15 ατυχήματα και 2 τραυματισμούς που οφείλονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα, με τους μηχανικούς της εταιρίας, να ελέγχουν το υδραυλικό σύστημα πέδησης και όπου βρεθεί προβληματική βαλβίδα θα αντικατασταθεί.