Τεχνολογία που “θεραπεύει” τα αυτοκίνητα μέσω over-the-air αναβαθμίσεων

Σχετικά άρθρα

Η Aurora Labs είναι μια μικρή start-up εταιρία η οποία αναπτύσσει μια προηγμένη τεχνολογία που υπόσχεται πως “θεραπεύει” τα αυτοκίνητα μέσω αυτόματων over-the-air αναβαθμίσεων. Σύμφωνα με την εταιρία, έχει αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύει και να διορθώνει πιθανές βλάβες στις λειτουργίες ενός οχήματος, βλάβες που μπορούν να διορθωθούν μέσω λογισμικού.

Η εταιρία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση έτσι ώστε το σύστημα της να είναι σε θέση να κατανοήσει σε βάθος το λογισμικό που βρίσκεται σε ένα αυτοκίνητο. Μόλις το σύστημα ανιχνεύσει κάποιο σφάλμα ή κάποιο επικείμενο σφάλμα, τότε δημιουργεί και εγκαθιστά μέσω over-the-air αναβάθμισης ένα update, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό το αυτοκίνητο παραμένει λειτουργικό και δεν χρειάζεται να πάει σε κάποιο συνεργείο.

Η Aurora Labs ιδρύθηκε το 2016 και έχει συγκεντρώσει 11,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω funding, ενώ συνεργάζεται ήδη με αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες από την Γερμανία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα, προκειμένου να εφαρμόσει το σύστημά της.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Roger Ordman:

Το σύστημά μας μιμείται το ανθρώπινο σώμα, το οποίο μέσω του ανοσοποιητικού του συστήματος μπορεί να ανιχνεύσει ένα “σφάλμα” προτού εμείς το καταλάβουμε. Το ανθρώπινο σώμα προσπαθεί μέσω της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και της αύξησης της θερμοκρασίας να “λύσει το πρόβλημα”. Πολλές φορές το καταφέρνει και άλλες όχι και μόνο τότε οι άνθρωποι χρειαζόμαστε βοήθεια από κάποιον γιατρό.

Η τεχνολογία μας έχει την ίδια προσέγγιση με αυτή του ανθρώπινου σώματος. Εντοπίζει αν κάτι έχει αρχίσει να πάει στραβά, πριν προκαλέσει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα. Μπορεί να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος και να βρει τρόπο να το διορθώσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...