Η Rivian ανακοίνωσε πως εξασφάλισε έναν επενδυτικό γύρο 1,3 δισ. δολαρίων, με επικεφαλής τη διαχειρίστρια fund T. Rowe Price αλλά και τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών: της Amazon και της Ford. Η Amazon έχει επενδύσει στη Rivian 700 εκατ. δολάρια, ενώ η Ford 500 εκατ. δολάρια.

Ο επενδυτικός γύρος, στον οποίο συμμετέχει επίσης η BlackRock, είναι ο τέταρτος το τρέχον έτος για την Rivian και καθιστά την εταιρεία έναν από τους καλύτερα χρηματοδοτούμενους παίκτες στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η Rivian, που ιδρύθηκε το 2009, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 3,5 δισ. δολάρια σε επενδύσεις, με τα μοντέλα της να εξοπλίζονται και με το σύστημα Tank Turn.

Η Rivian έχει παρουσιάσει τα R1T και R1S, τα οποία θέλει να τα περάσει στη παραγωγή μέχρι τα τέλη του 2020. Παράλληλα, συνεργάζεται με την Amazon, προκειμένου να κατασκευάσει ηλεκτρικά βανάκια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την Amazon για παραδόσεις προϊόντων.

Η Amazon έχει ήδη παραγγείλει 100.000 τέτοια βανάκια από την Rivian, με την παραγωγής τους να ξεκινά το 2021. Η Ford θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Rivian για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lincoln, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.