Η Ferrari θέλει αυστηρότερο budget cap

Σχετικά άρθρα

Παρόλο που πολλές μεγάλες ομάδες της Formula 1 δεν είναι ευχαριστημένες από την θέσπιση του budget cap των 175 εκατ. δολαρίων ετησίως, υπάρχει μια ομάδα που δεν είναι ικανοποιημένη με τους περιορισμούς κόστους για έναν εντελώς απροσδόκητο λόγο. Πρόκειται για την Ferrari, η οποία δεν πιστεύει ότι το budget cap είναι αρκετά αυστηρό.

Στο πλαφόν των 175 εκατ. δολαρίων ανά σεζόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές των οδηγών, το κόστος ανάπτυξης των κινητήρων, οι αμοιβές των κορυφαίων 3 στελεχών της ομάδας, το κόστος των δράσεων του τμήματος marketing, καθώς και της φιλοξενίας που προσφέρουν στα paddocks οι ομάδες. Υπάρχουν και μερικοί άλλοι τομείς, οι οποίοι προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Αυτό σημαίνει πως το πραγματικό κόστος μιας ομάδας μπορεί να ξεπεράσει τα 250 εκατ. δολάρια ετησίως. Τα 175 εκατ. δολάρια έχουν οριστεί για 21 αγώνες, ενώ με κάθε προσθήκη ενός αγώνα, το όριο αυξάνεται κατά 1 εκατ. δολάρια.

Όπως δήλωσε ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri, η Formula 1 “θα πεθάνει” αν οι ομάδες δεν ξεκινήσουν να βελτιώνουν την οικονομική τους βιωσιμότητα. Μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας είπε:

Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε έναν σχετικά καλό συμβιβασμό όσον αφορά το ανώτατο όριο κόστους [cost cap] που ισχύει σήμερα για το σασί. Είμαστε υπέρ του γιατί πιστεύουμε ότι είναι καλό για την οικονομική βιωσιμότητα της Formula 1. Με την πάροδο του χρόνου το budget cap θα πρέπει να καλύπτει περισσότερο το αυτοκίνητο, τις μονάδες ισχύος, τους οδηγούς, αλλά και άλλα πράγματα, γιατί τελικά αν το άθλημα δεν είναι οικονομικά βιώσιμο, αργά η γρήγορα θα πεθάνει.

Θεωρήσαμε πως είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι η F1 θα είναι οικονομικά βιώσιμη. Πράττοντας έτσι, είδαμε πως έχουμε και άλλες ομάδες στο πλευρό μας. Έχουμε κάνει ορισμένες θυσίες, έτσι ώστε οι μικρότερες ομάδες να παίρνουν περισσότερα χρήματα.

Η Ferrari εδώ και πολλά χρόνια παίρνει επιπλέον χρήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Formula 1. Τα συγκεκριμένα χρήματα καθιστούν την Ferrari την ομάδα με τις μεγαλύτερες απολαβές, αλλά το μπόνους αυτό θα περικοπεί από το 2021.

Η Ferrari φαίνεται πως βλέπει την μεγάλη εικόνα, πιστεύοντας πως είναι καλύτερα για την Formula 1 μακροπρόθεσμα αν όλες οι ομάδες έχουν μια καλύτερη οικονομική βάση. Βέβαια η Ferrari έχει ήδη ανακοινώσει πως το 2020 θα αυξήσει σημαντικά το budget της για την Formula 1, αφού πρέπει να αναπτύξει δύο μονοθέσια, τόσο αυτό του 2020, όσο και αυτό του 2021, προτού τεθεί σε ισχύ το budget cap.

Η Ferrari θα αυξήσει το budget της για την Formula 1 το 2020

Η Ferrari θα αυξήσει το budget της για την Formula 1 το 2020

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Μαϊάμι 2024, FP1: Ταχύτερες οι Red Bull, ο Verstappen στην κορυφή

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου, καθώς στο GP του Μαϊάμι θα έχουμε τον δεύτερο συνεχόμενο...