Η Lamborghini Countach είναι σίγουρα ένα από τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έβγαλε στην παραγωγή η εταιρία από τη Sant’agata της Μπολόνια.

Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1975 και μέχρι το 1990 που κατασκευαζόταν, βγήκαν 5 διαφορετικές εκδόσεις. Έχουμε δει αρκετές από αυτές να αλλάζουν χέρια για μεγάλα εξαψήφια νούμερα, και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και την Countach 5000 QV (Quattrovalvole) η οποία δημοπρατείται από το Bring a Trailer, με την μέχρι τη στιγμή αυτή έχει πιάσει τα 141.141 δολάρια, ενώ απομένουν 10 ημέρες για την λήξη της διαδικτυακής δημοπρασίας.

Η παραγωγή της QV ξεκίνησε το 1985 και διήρκεσε 3 χρόνια βγαίνοντας σε 610 μονάδες. Μηχανικά φορούσε τον 5,2-λίτρων κινητήρα με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, εξ’ού και το όνομα Quattrovalvole, με τα καρμπιρατέρ να είχαν μεταφερθεί από το πλάι στην κορυφή του κινητήρα, κάτι που είχε σαν συνέπεια να μηδενίσει την ήδη ελλειπή ορατότητα προς τα πίσω.

Επίσης, κάποια μέρη του αμαξώματος είχαν αντικατασταθεί από kevlar, ενώ στα τελευταία μοντέλα, όπως και στο συγκεκριμένο, τα καρμπιρατέρ αντικαταστάθηκαν με ψεκασμό καυσίμου. Η απόδοση του κινητήρα άγγιζε τα 463 άλογα με τα καρμπιρατέρ και 420 με τον ψεκασμό της Bosch K-Jetronic. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από το 1988 έχει διανύσει 31.000 χλμ., και είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα Rosso Siviglia.