Τον Μάρτιο του 2019, η Daimler ανακοίνωσε πως δημιουργεί μια νέα κοινοπραξία με την Geely στην Κίνα, με αυτή να πουλά τα αυτοκίνητα της Smart. Κάθε μια από τις δύο εταιρίες κατέχει το 50% των μετοχών της κοινοπραξίας, η οποία ονομάζεται Smart Automobile Co., και σήμερα έγινε γνωστό ότι η κοινοπραξία πήρε την έγκριση από την κυβέρνηση της Κίνας. Ακόμα, οι δύο πλευρές θα επενδύσουν από 2,7 δισ. yuan (€350 εκατ.) σε αυτή.

Έδρα της εταιρίας θα είναι η πόλη Ningbo, νότια της Σαγκάη, καθώς τα νέα Smart θα κατασκευάζονται αποκλειστικά στη Κίνα, αλλά θα συνεχίσουν να πωλούνται παγκοσμίως. Η “νέα” Smart θα έχει γραφεία στην Κίνα και την Γερμανία, με την Geely να αναλαμβάνει το μηχανολογικό κομμάτι της κοινοπραξίας, ενώ η Mercedes τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων.

Η κοινοπραξία εκτός από την παραγωγή, θα αναλάβει επίσης την διαχείριση, την ιδιοκτησία αλλά και την διάθεση των μοντέλων της Smart. Η συνεργασία θα ξεκινήσει από το 2022 και όλα τα νέα μοντέλα της Smart θα εφοδιάζονται παγκοσμίως αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρες. Ο Tong Xiangbei θα ασκεί τα καθήκοντα του CEO της κοινοπραξίας, με το διοικητικό της συμβούλιο να αποτελείται από 6 στελέχη, με ίση εκπροσώπηση και από τις δύο εταιρίες. Έτσι για λογαριασμό της Daimler συναντάμε τους Hubertus Troska, Britta Seeger και Markus Schafer, ενώ για λογαριασμό της Geely συναντάμε τον πρόεδρο τη Li Shufu, αλλά και τους An Conghui και Daniel Donghui Li.