Επίσημο: OnePlus Concept One, με τεχνολογία της McLaren που κρύβει τις κάμερες

Σχετικά άρθρα

Η Oppo παρουσίασε στην φετινή CES το OnePlus Concept One, το οποίο είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που διαθέτει φωτοχρωματικό κρύσταλλο. Αυτό καλύπτει τις τρεις κάμερες του κινητού, και το κρύσταλλο αλλάζει από πλήρως μαύρο σε 100% διάφανο, μέσα σε μόλις 0,7 δευτερόλεπτα, εμφανίζοντας τις κάμερες.

Η κινέζικη εταιρία τεχνολογίας ανέπτυξε το smartphone με την συνδρομή της McLaren, με την τεχνολογία του φωτοχρωματικού κρύσταλλου να είναι δανεισμένη από την βρετανική εταιρία, η οποία την χρησιμοποιεί στην -προαιρετική- ηλιοροφή της 720S.

Ο λόγος της εν λόγω τεχνολογίας είναι κυρίως αισθητικός, προσφέροντας μία ομοιομορφία στο design της συσκευής, ειδικά σήμερα που οι διατάξεις καμερών γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Επιπλέον, το φωτοχρωματικό κρύσταλλο του Concept One λειτουργεί και ως φίλτρο ND για τις κάμερες, με το συγκεκριμένο φίλτρο να μπλοκάρει το “σκληρό” φως, και να βγάλει μια φωτογραφία με μειωμένες σκιές και πιο έντονες λεπτομέρειες.

Εξαιρώντας το “τρικ” για τις πίσω κάμερες, σε επίπεδο hardware το OnePlus Concept One δεν διαφέρει σε τίποτα από το 7T Pro. Έτσι, διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά, τις ίδιες κάμερες και την ίδια pop-up κάμερα για selfie. Παρόλα αυτά, έχει νέο σχεδιασμό, με το smartphone να είναι ντυμένο με δέρμα στο κλασικό πορτοκαλί (Papaya Orange) χρώμα της McLaren, με την εταιρία να αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το ίδιο δέρμα και στην McLaren 720S.

Όπως αναφέρει και το όνομα του, το Concept One δεν θα βγει ποτέ στην αγορά, καθώς αποτελεί πρωτότυπο, και γι’ αυτό και δεν υπάρχει τιμολόγηση. Η εταιρία, όμως, αναφέρει ότι οι παραπάνω τεχνολογίες ίσως χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά της προϊόντα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...