Η GMC παρουσίασε σήμερα τα νέα Yukon και Yukon XL και όπως τα νέα Chevrolet Tahoe και Suburban, έτσι και αυτά, βασίζονται στην T1 πλατφόρμα της GM, ενώ διαθέτουν την Global B ηλεκτρονικά αρχιτεκτονική που υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις, ενώ προσφέρει προηγμένη ασφάλεια δικτύου για αυτοματοποιημένες τεχνολογίες οδήγησης. Φέρουν ανάρτηση πολλαπλών συνδέσεων και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, κάτι που βελτιώνει την οδική τους συμπεριφορά.

Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει διαθέσιμη η ενεργή αερανάρτηση που μπορεί να αυξομειώσει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος έως και 10,1 εκατοστά. Η συγκεκριμένη ανάρτηση, μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 1,9 εκατοστά όταν τα αυτοκίνητα κινούνται σε αυτοκινητόδρομο, έτσι ώστε να βελτιωθεί η αεροδυναμική τους και να μειωθεί τόσο η κατανάλωση καυσίμου, όσο και οι εκπομπές ρύπων.

Τα αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις από τους προκατόχους τους και στο εσωτερικό τους συναντάμε μεταξύ άλλων head-up display 15″, οθόνη αφής 10″ στο κέντρο του ταμπλό, οθόνη 8″ (ή 4,2″) στον πίνακα οργάνων και δύο οθόνες 12,6″ για τους πίσω επιβάτες.

Μηχανικά φορούν τον V8 5,3-λίτρων κινητήρα απόδοσης 335 ίππων με 519 Nm ροπής, αλλά και τον V8 6,2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 420 ίππων και 623 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες βενζίνης διαθέτουν τεχνολογία άμεσου ψεκασμού καυσίμου, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και περισσότερες από 12 λειτουργίες απενεργοποίησης κυλίνδρων. Διαθέσιμος είναι και ο Duramax 3,0-λίτρων εξακύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας απόδοσης 277 ίππων με 623 Nm ροπής.

Η GMC εξοπλίζεται τα νέα της μοντέλα με μια πλειάδα συστημάτων ασφαλείας, άνω των 30, όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα Forward Collision Alert, Automatic Emergency Braking, Following Distance Indicator, Front Pedestrian Braking, Rear Park Assist, IntelliBeam automatic headlamp control, Rear Pedestrian Alert και Lane Keep Assist με Lane Departure Warning. Οι πωλήσεις τους στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παράλληλα η GMC παρουσίασε και την AT4 έκδοση του Terrain που διαθέτει νέες ζάντες, νέα μάσκα, επανασχεδιασμένους προβολείς, μαύρα διακοσμητικά και ειδικά σήματα.