Οι Ιάπωνες δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Carlos Ghosn, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής δικηγόρου Junichiro Hironaka, ανακοίνωσαν σήμερα ότι παραιτούνται, εξαιτίας της κινηματογραφικής φυγής του πρώην αρχηγού της Renault-Nissan-Mitsubishi στον Λίβανο από την Ιαπωνία.

Ο Hironaka εκπροσωπούσε τον Ghosn στην υπεράσπισή του εναντίον των οικονομικών παραπτωμάτων που κατηγορείται στην Ιαπωνία, με την κίνηση του δικηγόρου να ήταν αναμενόμενη. Ομοίως, υπέβαλε την παραίτηση του και ο δεύτερος δικηγόρος της τριμελούς νομικής ομάδας του Ghosn, Takashi Takano, ενώ ένα άτομο που απάντησε στο τηλέφωνο στο γραφείο του τρίτου δικηγόρου, Hiroshi Kawatsu, δήλωσε ότι δεν ήξερε αν εξακολουθεί να εκπροσωπεί τον πρώην CEO της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

O Hironaka είπε σε δήλωση του ότι ολόκληρη η ομάδα που εργαζόταν για την υπόθεση του Ghosn στο γραφείο του θα σταματήσει, χωρίς να αιτιολογεί την απόφαση. Πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι καταλαβαίνει γιατί θα ήθελε να αποδράσει ο Ghosn, τονίζοντας ότι ήλπιζε να κερδίσει στο δικαστήριο.

Ο Hironaka έχει μεγάλες δικαστικές νίκες στο βιογραφικό του στην Ιαπωνία, όπου το ποσοστό καταδίκης είναι υψηλότερο από 99%. Μεταξύ των υποθέσεων που χειρίστηκε είναι εκείνη της Atsuko Muraki, αξιωματούχος του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατηγορούμενη για ψευδή έγκριση μιας ομάδας να πάρει εκπτώσεις. Αθωώθηκε το 2010.