Καθυστερεί κατά 5 μήνες η παραγωγή του Infiniti QX55

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Αύγουστο, η Infiniti έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του QX55, ενός crossover coupe μοντέλου που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα QX50 και QX60, για να ακολουθήσει μια δεύτερη τρεις -σχεδόν- μήνες μετά. Και ενώ θα έπρεπε να συνεχιστεί αυτή η ροή φωτογραφιών, ωσότου παρουσιαστεί επίσημα το αυτοκίνητο μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αυτό δεν θα γίνει καθώς η ιαπωνική εταιρία θα καθυστερήσει την έναρξη της παραγωγής του κατά πέντε μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το Infiniti QX55 θα φτάσει στις αντιπροσωπείες αργότερα από το αναμενόμενο.

Η παραγωγή του μοντέλο στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Aguascalientes του Μεξικού ήταν να ξεκινήσει τον Ιούνιο, αλλά τελικά -αν όλα πάνε βάσει προγραμματισμού- το πρώτο αυτοκίνητο θα βγει από την γραμμή παραγωγής τον ερχόμενο Νοέμβριο. Σύμφωνα με το Automotive News, το οποίο επικαλείται επιστολή της Nissan Βορείου Αμερικής στους προμηθευτές της, η καθυστέρηση κατά πέντε μήνες οφείλεται στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της εταιρίας.

Κύριος αντίπαλος του QX55 θα είναι η BMW X4 και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας, με την ιαπωνική εταιρία να αναφέρει ότι η έντονη κλίση της οροφής αντλεί έμπνευση από το πρώτης γενιάς FX. Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τους ίδιους κινητήρες που συναντάμε στο QX50, όπου ανάμεσά τους υπάρχει και ο turbo τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0-λίτρων με μεταβλητή τεχνολογία συμπίεσης, απόδοσης 270 ίππων και 380 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...

Η teasάρει το Infiniti Vision QE Concept

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα 2 teasers φωτογραφίες του Vision QE Concept, του πρωτότυπου που θα βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται...