Η Renault ανακοίνωσε επίσημα ότι στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της στις 3 Μαρτίου, θα παρουσιάσει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Twingo, η οποία θα αντικαταστήσει την βενζινοκίνητη έκδοση. Όπως καταλαβαίνεις η γαλλική εταιρία θα πράξει ότι και η Mercedes με τα Smart EQ fortwo και EQ forfour. Η ηλεκτρική έκδοση του entry-level μοντέλου της γαλλικής εταιρίας θα ονομαστεί Twingo ZE, και θα τοποθετηθεί κάτω από το Zoe, το οποίο στη νέα του γενιά έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και έχει γίνει πιο ποιοτικό στο εσωτερικό του.

Μηχανικά, η λογική λέει ότι θα φέρει τον ηλεκτροκινητήρα που διαθέτει το EQ forfour, ο οποίος αποδίδει 82 άλογα (60 kW) και παράγει μέγιστη ροπή 160 Nm. Η αυτονομία του θα κυμαίνεται μεταξύ 140 και 159 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, με το κόστος αγοράς του Twingo ZE να είναι μικρότερο από αυτό του Zoe, γι’αυτό το πρώτο ίσως δεν φέρει τον φορτιστή 22 kW για γρήγορη φόρτιση, έτσι ώστε οι μπαταρίες να φορτίζουν από το 10% έως το 80% μέσα σε λιγότερο από 40 λεπτά, όπως συμβαίνει με το μοντέλο της Smart.

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Ali Kassai, υπεύθυνος για τα ηλεκτρικά μοντέλα της γαλλικής εταιρίας, είχε δηλώσει ότι η Renault είχε σχεδιάσει και παλαιότερα ένα ηλεκτρικό Twingo, αλλά λόγω έλλειψης υποδομών φόρτισης, δεν είχαν προχωρήσει στη παραγωγή του. Ωστόσο πλέον υπάρχουν αρκετοί σταθμοί φόρτισης στην Ευρώπη, και έτσι το μοντέλο θα βγει στην αγορά το 2020.

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να προσφέρει στην αγορά 8 μοντέλα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και ανάμεσά τους θα συναντάμε και ένα φθηνό ηλεκτρικό με κόστος 10.000 ευρώ στην Ευρώπη, όπως και ένα μεγαλύτερο μοντέλο, ενδεχομένως την ηλεκτρική έκδοση του Megane.