Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Scottsdale, της Arizona, βγήκε στο σφυρί η πρώτη νέα Chevrolet Corvette, και κατάφερε να πουληθεί για 3 εκατομμύρια δολάρια. Ο τυχερός ιδιοκτήτης είναι ο Rick Hendrick, CEO του Hendrick Automotive Group και πρόεδρος του Hendrick Motor Sports, και σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι δεν θα οδηγήσει ποτέ το αυτοκίνητο.

Αντ ‘αυτού, η πρώτη Corvette θα τοποθετηθεί στο Heritage Center του Hendrick στην έδρα της εταιρείας του, στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας. Πρόκειται για κτίριο 5.390 τ.μ., που φιλοξενεί 120 άλλες Corvette, με μερικές από αυτές να είναι επίσης οι πρώτες που βγήκαν στην παραγωγή. Διαθέτει επίσης μερικές Corvette, που κάποτε ανήκαν στον βασιλιά Leopold III του Βελγίου, στον Roy Orbison και στον πρώην πρόεδρο του Μεξικού, Gustavo Diaz Ordaz.

Το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες, δεν είναι αυτό που θα παραλάβει ο Hendrick, καθώς αυτό ήταν προ-παραγωγής. Η μαζική παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, κάτι που σημαίνει ότι ο Hendrick έχει το ελεύθερο να παραμετροποιήσει όπως θέλει το αυτοκίνητο του, αλλά και θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της Chevrolet στο Bowling Green, του Kentucky και να δει όλη την διαδικασία παραγωγής του.

Η πρώτη Corvette που θα βγει από αυτό θα μείνει για κάποιες ημέρες στο National Corvette Museum, που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο και έπειτα ο Hendrick θα την πάρει “σπίτι” του.