H πρώτη Chevrolet Corvette C8 πουλήθηκε για 3 εκατομμύρια δολάρια

Σχετικά άρθρα

Όπως είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Οκτώβριο, στην δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Scottsdale, της Arizona, βγήκε στο σφυρί η πρώτη νέα Chevrolet Corvette, και κατάφερε να πουληθεί για 3 εκατομμύρια δολάρια.

Όλα τα έσοδα πηγαίνουν για τη στήριξη του Detroit Children’s Fund, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει κατάρτιση, πόρους και προμήθειες σε δημόσια σχολεία στο Detroit. Η Corvette C8 που δημοπρατήθηκε φέρει αριθμό πλαισίου 001, και θα είναι η πρώτη που θα εξοπλίζεται με το Z51 performance πακέτο. Αυτό προσθέτει εμπρός splitter, πίσω αεροτομή και μια νέα εξάτμιση.

Εκτός αυτών, το πακέτο φέρει αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης του κινητήρα, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και νέα σχέση μετάδοσης στο πίσω διαφορικό. Ακόμα, υπάρχουν πιο σφιχτές αναρτήσεις, ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διαστάσεων 245/35ZR19 μπροστά και 305/30ZR20 πίσω, και πιο δυνατά φρένα. Αυτά είναι της Brembo και αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 322 mm μπροστά και 340 mm πίσω και τετραπίστονες δαγκάνες.

Μηχανικά, η νέα Corvette Stingray έχει τον LT2 V8 πίσω από τα καθίσματα και μπροστά από τον πίσω άξονα. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι μια εξέλιξη του LT1 κινητήρα της προηγούμενης γενιάς. Έχει χωρητικότητα 6,2-λίτρων και χάρη στην νέα εξάτμιση αποδίδει 502 άλογα με 636 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.530 κιλά, με τον κινητήρα να συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Tremec. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με τα 0-96 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Να θυμίσω ότι η Corvette ψηφίστηκε πρόσφατα ως το αυτοκίνητο της χρονιάς στην Αμερική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...