Πόσο πιο γρήγορο είναι το νέο Audi R8 V10 Performance απέναντι στο πρώτο χειροκίνητο R8 V8;

Σχετικά άρθρα

Πολύ είναι η απάντηση και το παρακάτω video είναι η απόδειξη, όπου θα δεις τους Henry Catchpole και Vicki Butler-Henderson να μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από τα δύο αυτοκίνητα.

H Audi παρουσίασε το supercar της το 2006 και αρχικά τοποθέτησε στο μοντέλο τον 4,2-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, προερχόμενο από το -τότε- RS4, απόδοσης 420 ίππων και 430 Nm ροπής. Αυτός, στη συγκεκριμένη περίσταση, συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με τον V10 κινητήρας της Lamborghini Gallardo να τοποθετείται περίπου δύο χρόνια αργότερα, κάτι που βελτίωσε σχετικά τις επιδόσεις του μοντέλου.

Παρόλα αυτά, η πρώτη γενιά του R8 δεν θα μείνει στην ιστορία ως ένα supercar που μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό. Αυτό το είδε η γερμανική εταιρία, και με την δεύτερη γενιά του μοντέλου, η οποία παρουσιάστηκε το 2015, ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν οι επιδόσεις και η ταχύτητα του αυτοκινήτου, με τον 5,2-λίτρων V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα να αποδίδει 620 άλογα και 580 Nm ροπής. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός 7-τάχυτου S-Tronic αυτόματου κιβωτίου, διπλού συμπλέκτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...