To Nissan GT-R Nismo έκανε το απόλυτο ρεκόρ χρόνου στην Tsukuba για αυτοκίνητα παραγωγής

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, η Nissan πήγε στην πίστα της Tsukuba, στην Ιαπωνία, με σκοπό να κάνει ρεκόρ χρόνου για αυτοκίνητα παραγωγής. Και τα κατάφερε, καθώς το γρηγορότερο μοντέλο στην γκάμα της, το Nissan GT-R Nismo, σταμάτησε τα χρονόμετρα στα 59,361 δευτ., αποδεικνύοντας περίτρανα ότι παρά τα “γηρατειά” του, η καρότσα του R35 είναι ακόμα ικανή για μεγάλα πράγματα. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο οδηγός της Nismo, Tsugio Matsuda.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και πάλι στο ιαπωνικό sportcar, καθώς πριν δύο χρόνια είχε σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 0,293 δευτ. Ακόμα, με το νέο ρεκόρ έκανε το απόλυτο ρεκόρ χρόνου για αυτοκίνητο παραγωγής, καθώς το μόνο άλλο που μπορούσε να θεωρηθεί επίσης αυτοκίνητο παραγωγής και είχε καλύτερο χρόνο από το ιαπωνικό μοντέλο, ήταν το Radical SR4, με πρακτικά ίδιο χρόνο, στο 1 λεπτά και 0,290 δευτ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες και τη γόμα των ελαστικών, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα δύο αυτά αυτοκίνητα είναι ισάξια στην Tsukuba. Αυτό που δεν είναι ίδιο είναι η χρησιμότητα αυτών των δύο, καθώς το Radical δεν είναι νόμιμο για κυκλοφορία στον δρόμο στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και πολύ δύσκολα μπορείς να συμβιώσεις μαζί του σε καθημερινή χρήση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...