CEO VW: Ο αγώνας με την Tesla συνεχίζεται

Σχετικά άρθρα

O Herbert Diess, CEO του VW Group σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η εταιρία του δεν φοβάται να ανταγωνιστεί την Tesla, η οποία πρόσφατα ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας, ξεπερνώντας την αντίστοιχη της Volkswagen, η οποία ανέρχεται σήμερα στα 85,6 δισ. ευρώ.

Είναι ένας ανοικτός αγώνας. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι πως μπορούμε ακόμη να διατηρήσουμε τον ρυθμό με την Tesla και σε κάποιο στάδιο πιθανώς να την ξεπεράσουμε.

Η Volksswagen θα ξεκινήσει στα τέλη της άνοιξης/αρχές του καλοκαιριού τις πωλήσεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, του ID.3.

Ο Diess μίλησε και για τις απειλές του Donald Trump περί επιβολής πρόσθετων δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που πωλούνται στις ΗΠΑ. Ο ίδιος είχε ένα δείπνο με τον Αμερικάνο Πρόεδρο κατά την διάρκεια του παγκόσμιου οικονομικού forum στο Νταβός, όπου χαρακτήρισε τις μεταξύ τους συνομιλίες ως θετικές, τονίζοντας ωστόσο:

Είναι πολύ δύσκολο να διαβάσεις τον Πρόεδρο Trump, αλλά δήλωσε πως δεν είναι ακόμη ευχαριστημένος με την Ευρώπη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τους πρόσθετους δασμούς.

Σε ότι έχει να κάνει με το άμεσο μέλλον της VW, ο Diesel γνωρίζει πως η VW χρειάζεται να πουλήσει πιο βιώσιμα αυτοκίνητα ή να έρθει αντιμέτωπη με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα λόγω των νέων στόχων εκπομπών ρύπων που έχει θέσει η EE.

Το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά κάνουμε τα σωστά πράγματα για να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Διάβασε επίσης

CEO VW: Πρέπει να αλλάξουμε ταχύτερα για να μην καταλήξουμε σαν την Nokia

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr