Η Ford έχει προτείνει την καταβολή τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων δολαρίων στους ιδιοκτήτες των Focus και Fiesta που εξοπλίζονται με το ελαττωματικό DPS6 Powershift αυτόματο κιβώτιο της. Η έγκριση της πρότασης της Ford θα εξεταστεί από έναν ομοσπονδιακό δικαστή των ΗΠΑ στις 28 Φεβρουαρίου, όπου περισσότεροι από 2 εκατομμύρια νυν και πρώην ιδιοκτήτες των 2011-2016 Ford Fiesta και 2012-2016 Ford Focus έχουν μηνύσει την Ford λόγω των προβληματικών αυτόματων κιβωτίων των αυτοκινήτων τους.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων παραπονιούνται πως αντιμετώπιζαν προβλήματα κατά την αλλαγή των ταχυτήτων, προβλήματα αξιοπιστίας με αρκετά κιβώτια να σπάνε, προβλήματα επιτάχυνσης, ακούσια επιλογής “νεκράς” όπως και πρόωρη φθορά, που είχαν ως αποτέλεσμα να πληρώσουν σε δαπανηρές επισκευές, αφού η Ford δεν αναγνώρισε πως τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων.

1Διάβασε επίσης

ΗΠΑ: Εισαγγελική κλήση για την Ford λόγω των προβληματικών αυτόματων κιβωτίων της

Εκτός από την πληρωμή αποζημιώσεων, ο διακανονισμός περιγράφει και μια απλούστερη διαδικασία για πως οι πελάτες θα αποζημιωθούν και μέσω ενός προγράμματος επαναγοράς των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων από την Ford.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει καταθέσει η Ford στο δικαστήριο, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τα τέλη του 2019 έχει δαπανήσει σχεδόν 48 εκατ. δολάρια προκειμένου να επαναγοράσει 2.666 αυτοκίνητα. Τον Αύγουστο του 2019 η Μπλε Οβάλ εταιρία έκανε γνωστό πως επεκτείνει την εγγύηση των επηρεαζόμενων μοντέλων της.