EuroNCAP: Νέες δοκιμασίες ασφαλείας για το 2020

Σχετικά άρθρα

Ο EuroNCAP κοιτάζοντας το 2019, μας αναφέρει ότι ήταν μια από τις πιο πολυάσχολες χρονιές του, καθώς δοκίμασε 55 αυτοκίνητα, προερχόμενα από 26 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα (92%) που πωλήθηκαν ως νέα στην Ευρώπη πέρυσι πέρασαν την αξιολόγηση του οργανισμού, προσφέροντας στους καταναλωτές πολύτιμες οδηγίες ασφαλείας για σχεδόν οποιοδήποτε μοντέλο που πιθανότατα θα σκέφτονταν να αγοράσουν. Μόνο το 3% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν ως νέα δεν βαθμολογήθηκαν από τον Euro NCAP, κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει.

Και τι μας λένε οι αξιολογήσεις; Περίπου το 75% των αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν πέρυσι απέσπασαν την κορυφαία βαθμολογία ασφαλείας των πέντε αστέρων. Για να γίνει αυτό, τα αυτοκίνητα πρέπει να εξοπλίζονται με πολλές από τις τελευταίες τεχνολογίες αποφυγής σύγκρουσης. Το σύστημα αυτόματης πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB) για αποφυγή σύγκρουσης από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο ήταν στάνταρ σε περίπου 90% των αυτοκινήτων και προαιρετικά σε ένα επιπλέον 5%.

Το AEB για αποφυγή σύγκρουσης από αυτοκίνητο σε πεζό ήταν στάνταρ στο 85% των αυτοκινήτων και η ανίχνευση ποδηλάτων ήταν στάνταρ στο 80% περίπου των νέων αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν. Πρόσθεσε σε αυτά τα υψηλά ποσοστά τοποθέτησης συστημάτων όπως το Speed Assistance και Lane Support, και θα καταλάβεις ότι τα σημερινά αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερα από ποτέ, χάρη στις πρωτοβουλίες του Euro NCAP και την προθυμία της αυτοκινητοβιομηχανίας να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Το 2022 τίθεται σε ισχύ ο αναθεωρημένος Κανονισμός Γενικής Ασφάλειας (GSR) και πολλά νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας θα καταστούν υποχρεωτικά. Τα αποτελέσματα του περασμένου έτους δείχνουν ότι πολλές από αυτές τις τεχνολογίες τοποθετούνται ήδη ευρέως στα επιβατικά αυτοκίνητα.

Για το 2020, ο Euro NCAP θα προσθέσει νέες δοκιμασίες για την ασφάλεια και την αποφυγή συγκρούσεων και -για πρώτη φορά- για την επιβίωση μετά τη σύγκρουση, με τα αυτοκίνητα να επιβραβεύονται για χαρακτηριστικά που επιτρέπουν ασφαλή και ταχεία διάσωση των επιβατών.

Ο οργανισμός θα ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να συνεχίσουν να προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στους πελάτες τους και να διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές μπορούν να βασίζονται στις αξιολογήσεις του για τις καλύτερες συμβουλές ασφάλειας.

Διάβασε ακόμα

Τα πιο ασφαλή και τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα του 2019

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...