Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Corvette

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο έγινε γνωστό ότι η Chevrolet θα καθυστερήσει την παραγωγή της νέας Corvette κατά 2 μήνες από τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω της 40ημερης απεργίας τον εργαζομένων της GM. Αυτό συνέβη σήμερα, καθώς πριν λίγα λεπτά η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η κανονική παραγωγή της Corvette Stingray (C8) στο εργοστάσιο Bowling Green Assembly της General Motors, στην πόλη Bowling Green, της πολιτείας του Kentucky.

Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα βγουν από την γραμμή παραγωγής προορίζονται για τους αντιπροσώπους της εταιρίας, οι οποίοι αναμένεται να τα παραλάβουν στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2020.

Εκτός από την ανακοίνωση της έναρξης της παραγωγής, η Chevrolet έδωσε στη δημοσιότητα το παραπάνω video, που μας δείχνει την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Το κλιπ είναι αρκετά σύντομο, με την εταιρία να τονίζει ότι η C8 είναι μια επανάσταση, και όχι μια εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της αμερικάνικης εταιρίας, Barry Engle, έκανε γνωστό ότι όλα τα αυτοκίνητα που είχαν προγραμματιστεί να παραχθούν κατά την διάρκεια του 2020 έχουν ήδη πουληθεί στους μελλοντικούς τους ιδιοκτήτες. Πιο συγκεκριμένα, ο Engle εκτιμά η παραγωγή για το πρώτο έτος θα φτάσει τις 40.000 αυτοκίνητα, μόνο για την Αμερική.

Αυτό είναι λογικό, καθώς η βασική τιμή της νέας κεντρομήχανης Corvette ξεκινά από τα μόλις 59.995 δολάρια, με τα νούμερα επιδόσεων να είναι εντυπωσιακά. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο με το Z51 Performance πακέτο κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ το 400άρι το κάνει σε 11,2 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου τα 195 χλμ/ώρα.

Διάβασε ακόμα

Η GM θα χάνει χρήματα από κάθε νέα Corvette αξίας κάτω των 80.000 δολαρίων

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα