Τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Sorento θα γίνουν στις αρχές του Μάρτη στην έκθεση της Γενεύης και πριν λίγα λεπτά διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες του μεσαίου SUV της Kia, την ώρα που η εταιρία έδωσε και δύο teasers φωτογραφίες του.

Από αυτές βλέπουμε ότι η νέα γενιά του μοντέλου είναι σαφώς ομορφότερη και με πιο έντονη προσωπικότητα από την σημερινό Sorento, το οποίο παρουσιάστηκε στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο του 2014, για να ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του στην Ευρώπη 2,5 μήνες αργότερα, στην έκθεση του Παρισιού.

Με τη νέα γενιά του μοντέλου, η κορεάτικη εταιρία έχει ακολουθήσει μια πιο upmarket προσέγγιση, καθώς ως σημείο αναφοράς είχε τo BMW X5. Ο πραγματικός ανταγωνισμός του, όμως, θα είναι τα Skoda Kodiaq και Jeep Grand Cherokee από Ευρώπη και Ford Explorer, Mazda CX-9, GMC Acadia, Toyota Highlander, Nissan Murano και Dodge Durango στην Αμερική.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν τη νέα έκφραση της “tiger nose” μάσκας, η οποία διατρέχει όλο το πλάτος του εμπρός μέρους και ενσωματώνει τα LED φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό διακρίνονται δύο μεγάλες οθόνες, μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά, το νέο Sorento θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και με ένα υβριδικό και ένα plug-in υβριδικό σύνολο, έτσι ώστε να μειωθούν οι ρύποι της κορεάτικης εταιρίας στην Ευρώπη.