Όπως έχεις καταλάβει, τα τελευταία χρόνια επικρατεί ο “κακός χαμός” με την εξέλιξη αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης και οχημάτων από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Κάποιες βρίσκονται πιο μπροστά από άλλες στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας ήδη διαθέσει στους πελάτες/αγοραστές τους κάποια “αίσθηση” αυτονομίας. κάποιες περιμένουν να ωριμάσει η νομοθεσία και η επιθυμία των αγοραστών για ένα όχημα εφοδιασμένο με αυτήν την τεχνολογία.

Βέβαια αποτελεί κοινή παραδοχή πως τα αυτόνομα συστήματα δεν έχουν τελειοποιηθεί ακόμα, με τα παραδείγματα “αστοχίας” να είναι αρκετά. Θα χρειαστούν περαιτέρω εξέλιξη και σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να προβεί στη χρήση τους, πρέπει να γνωρίζει πως σε καμιά περίπτωση αυτά δεν αντικαθιστούν ή υποκαθιστούν -ακόμα τουλάχιστον- τον ίδιο τον οδηγό.

Η Lexus φυσικά δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει στον τομέα της αυτόνομης τεχνολογίας, και ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μέσα στο 2020 το πρώτο της μοντέλο εξοπλισμένο με Επιπέδου 2 αυτόνομα χαρακτηριστικά. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, και μέσω over-the-air αναβαθμίσεων, το σύστημα -και το αυτοκίνητο- θα γίνεται σταδιακά πιο έξυπνο.

Το νέο μοντέλο της Lexus θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα ονομάζεται Highway Teammate, το οποίο αναπτύχθηκε από την Denso. Θα χρησιμοποιεί LiDAR και κάμερες για την πλοήγηση του αυτοκινήτου και το όχημα θα μπορεί να αλλάζει αυτόματα λωρίδες, να ακολουθεί τις λωρίδες και να προσπερνά άλλα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Ο πρόεδρος της Lexus, Koji Sato, ανέφερε ότι ο οδηγός θα μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι, αλλά όχι τα μάτια του από τον δρόμο. Δεν διευκρίνισε, όμως, αν τα αυτόνομα χαρακτηριστικά θα χρεώνονται επιπλέον, όπως κάνει η Tesla στις Η.Π.Α. με το Autopilot, ενώ επίσης δεν είπε σε ποιο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο της η αυτόνομη τεχνολογία της εταιρίας.

Χαρακτηριστικά ο Sato είπε:

Οι κανονισμοί και οι κοινωνικές ανησυχίες μπορεί να επηρεάσουν το επίπεδο αυτόνομης οδήγησης που μπορούμε να δώσουμε στον πραγματικό κόσμο. Το Επίπεδο 2 μπορεί να γίνει Επίπεδο 3, και το Επίπεδο 3 μερικές φορές μπορεί επίσης να γίνει Επίπεδο 2. Όλα τα οχήματά μας πρέπει να προσφέρουν ασφαλή και σίγουρη οδήγηση. Στόχος μας είναι να μοιραστούμε και να αναπτύξουμε αυτή την τεχνολογία και σε άλλα οχήματα.

Σήμερα υπάρχει διαθέσιμη αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3 και μέχρι το 2021 θα κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4. Πλήρως αυτόνομη λειτουργία επιπέδου 5 αναμένεται το διάστημα μεταξύ 2025-2030.