Η Volvo και η Geely εξετάζουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης

Σχετικά άρθρα

Η Volvo Cars και η κινέζικη Geely Automobile Holdings εξετάζουν μια πιθανή συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους. Όπως αναφέρουν οι δύο εταιρίες, η συγχώνευση θα επιταχύνει τις συνέργειες και θα αυξήσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, μέσω μιας κοινής εισαγωγής στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Στοκχόλμης. Και οι δύο εταιρείες ανήκουν στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Group.

Η Volvo αναφέρει ότι μια συγχώνευση με την Geely Automobile θα παράσχει την κλίμακα, τις γνώσεις και τους πόρους για να ηγηθεί τον εν εξελίξει μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα η σουηδική εταιρία θα αποκτήσει πρόσβαση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά μέσω του Χονγκ Κονγκ και την πρόθεση να εισαχθεί στη συνέχεια και στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Η νέα οντότητα θα περιλαμβάνει τις Volvo, Geely, Lynk & Co και Polestar, με τις Volvo και Geely να δημιουργούν μια κοινή ομάδα εργασίας για την προετοιμασία της σχετικής πρότασης στα αντίστοιχα συμβούλια. Ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και CEO της Volvo Cars δήλωσε:

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα έναν ισχυρό παγκόσμιο όμιλο.

Από την πλευρά του, ο Li Shufu, πρόεδρος της Geely Holding Group, τόνισε πως προσβλέπει στη συνεργασία με τον Hakan Samuelsson:

Για να διερευνήσουμε περαιτέρω την ευκαιρία, με στόχο την ενίσχυση των συνεργειών εντός του ομίλου, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την ακεραιότητα κάθε μεμονωμένου brand.

Τον Οκτώβριο του 2019 η Volvo ανακοίνωσε ότι θα συγχωνεύσει τα τμήματα μηχανολογικής εξέλιξης και μεταποίησης με αυτά της μητρικής Geely, δημιουργώντας μια μονάδα για την προμήθεια των Lotus, LEVC, Lynk και Proton.

Διάβασε επίσης

Η Volvo συγχωνεύει το τμήμα κινητήρων εσωτ. καύσης της με αυτό της Geely

H Geely Automobile πούλησε 1,36 εκατ. οχήματα το 2019 και σκοπεύει να πουλήσει 1,4 εκατ. οχήματα φέτος. Η Volvo πούλησε 705.452 αυτοκίνητα πέρυσι.

Ο όμιλος Zhejiang Geely Holding Group αποτελείται από πολλά γνωστά διεθνή brands, τα: Geely Auto, Lynk & Co, Volvo Cars, Polestar, Proton, Lotus, London Electric Vehicle Company, Yuan Cheng Auto, Terrafugia, Qianjiang Motorcycles, Joma, Saxo Bank, Mitime, κ.α..

Επίσης ο όμιλος Zhejiang Geely Holding Group είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler AG, ενώ κατέχει πλέον και το 50% της Smart.

Διάβασε ακόμη

Οι όμιλοι που ανήκουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...