Το 300ZX όταν παρουσιάστηκε το 1989 δεν εντυπωσίασε με τον σχεδιασμό του. Ήταν το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε σε CAD λογισμικό. Με τον καιρό, όμως, ωρίμασε και έγινε ένα από τα πιο διαχρονικά ιαπωνικά μοντέλα, με ένα ιδιαίτερο αλλά όχι περίεργο σχήμα.

Το συγκεκριμένο είναι του 1990 και ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο της εταιρίας στην Ιαπωνία. Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια, το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 4.129 χλμ., και όπως θα δεις στις φωτογραφίες βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση. Είναι βαμμένο στο αυθεντικό ασημί χρώμα, με το εσωτερικό να είναι επενδυμένο με μαύρο δέρμα, να διαθέτει ηχοσύστημα της Bose και αυτόματο κλιματισμό, ενώ φοράει ελαστικά της Toyo.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο twin-turbo V6 3.0-λιτρος κινητήρας (VG30), που αποδίδει 300 άλογα και 383 Nm ροπής, και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Το 300ZX θα βγει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s στη δημοπρασία στο Amelia Island, που θα γίνει στις 6-7 Μαρτίου. Ο οίκος αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα πουληθεί στο υψηλότερο bid, χωρίς να υπάρχει επιθυμητή τιμή πώλησης, αλλά στο παρελθόν ανάλογα παραδείγματα έχουν αλλάξει χέρια σε τιμές άνω των 70.000 δολαρίων.