Η Fiat ανακοίνωσε τις τιμές πωλήσεις του 500 Hybrid στην Ελλάδα. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε 3θυρες και Cabrio εκδόσεις με τιμές που ξεκινούν από τις 12.800 ευρώ, με τα αυτοκίνητα να συνοδεύονται από 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης. Να σημειωθεί πως όλες οι εκδόσεις του Fiat 500 προσφέρονται με προωθητική ενέργεια 1.000 ευρώ σε σχέση με την προτεινόμενη λιανική τιμή τιμοκαταλόγου.

Το υβριδικό 500 συνδυάζει τον 1.000άρη τρικύλινδρο FireFly βενζινοκινητήρα, με ένα ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου. Το νέο σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους, ενώ σε σχέση με τον κινητήρα 1.2 69hp προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως και 30% ανάλογα με τις συνθήκες).

Παράλληλα το νέο σύνολο προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης χάρη στο σύστημα BSG που επιτρέπει την αθόρυβη και χωρίς κανένα κραδασμό ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα μέσω του συστήματος Stop&Start. Το σύνολο υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final, εκπέμπει 88 γρμ./χλμ. CO2 και απαλλάσσεσαι από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Η Fiat προσφέρει το 500 Hybrid και σε στην ειδική έκδοση “Launch Edition”, η οποία είναι βαμμένη στο ειδικό χρώμα Dew Green και φέρει λογότυπο “H” στις μεσαίες κολόνες, έχοντας πλούσιο εξοπλισμό. Στο εσωτερικό του, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής, οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κατασκευασμένες από το συνθετικό ύφασμα Seaqual Yarn, που είναι πιστοποιημένο από την Seaqual Initiative και κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά.

Το Seaqual Yarn κατασκευάζεται μετατρέποντας τα πλαστικά που συλλέγονται από τη θάλασσα σε νήμα και στη συνέχεια σε ύφασμα. Κατά τη φάση δημιουργίας του υφάσματος το πλαστικό από τις θάλασσες συνδυάζεται με ίνες φυσικής προέλευσης και από άλλα ανακυκλωμένα υλικά.