Δεύτερες δοκιμές Βαρκελώνης 2020: Ημέρα 3η

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε σήμερα το δεύτερο -και τελευταίο- τριήμερο δοκιμών για το 2020, με τον Valtteri Bottas να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, ενώ και η Mercedes πρέπει να είναι χαρούμενη γιατί αθροιστικά οι δύο οδηγοί της έγραψαν 167 γύρους. Ο καλύτερος χρόνος του Bottas ήταν στο 1:16.196 και έγινε με τη πολύ μαλακή γόμα (C5) της Pirelli. Αυτός είναι σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον χρόνο που έγραψε ο Φιλανδός την περασμένη Παρασκευή, με το 1:15.732 να είναι ο ταχύτερος και των δύο δοκιμών.

Τα highlights

Από πλευρά ρυθμού, ήταν μια ενθαρρυντική μέρα για τον Verstappen, με τον Ολλανδό να είναι μόλις 0,073 δευτ. πίσω από τον Bottas. Ο χρόνος έγινε με την C4 γόμα της Pirelli, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορος με την RB16, με τον Verstappen να γράφει μόλις 45 γύρους. Ο Daniel Ricciardo ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην τρίτη θέση του πίνακα των χρόνων, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:16,276, με την πολύ μαλακή γόμα (C5).

Γιατί δεν έχουν νόημα οι χρόνοι στις δοκιμές

Ο Ricciardo ήταν μπροστά από τη Ferrari του Charles Leclerc, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας για την Scuderia με 1:16.360, με τον Μονεγάσκο να κάνει τους περισσότερους γύρους από οποιονδήποτε άλλο οδηγό, γράφοντας 177. Για την ομάδα της Haas, η τελευταία ημέρα δοκιμών ήταν μέτρια, καθώς ο Romain Grosjean είχε το πρωί μια μικρή έξοδο στην αμμοπαγίδα στην στροφή 7, προτού παραδώσει το αυτοκίνητο στον team mate του Kevin Magnussen. Ο Δανός έκανε το απόγευμα μόλις 29 γύρους, με την αμερικάνικη ομάδα να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη της VF-20.

Αποτελέσματα

Παρ ‘όλα αυτά, σήμερα δεν βγήκε καμία κόκκινη ημέρα, με την έξοδο του Alex Albon στη στροφή 12 να ήταν το πιο σημαντικό περιστατικό της Παρασκευής, αλλά ο Ταϊλανδός μπήκε μόνος του πάλι στην πίστα. Ο Albon έκανε τον πιο αργό -από τους 14 οδηγούς- χρόνο της ημέρας, με την Red Bull να τον κρατά στο γκαράζ για μεγάλο μέρος του πρωινού, καθώς η ομάδα άλλαξε το πάτωμα της RB16, αν και δεν είναι σαφές ποιο ήταν το ακριβές πρόβλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...