Επίσημο: Aston Martin V12 Speedster

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin παρουσίασε σήμερα το V12 Speedster, ένα νέο Speedster μοντέλο αντίστοιχο με τα Ferrari Monza SP1, Monza SP2, McLaren Elva Το V12 Speedster όπως ονομάζεται θα κατασκευαστεί σε μόλις 88 μονάδες και σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από τα DBR1 του 1959 και το CC100 Speedster του 2013.

Η βρετανική εταιρία το περιγράφει ως ένα “ασυμβίβαστο διθέσιο” όχημα που απευθύνεται σε ορισμένους τυχερούς πελάτες της, με τον καθένα να καλείται να πληρώσει το ποσό των 765.000 λιρών (877.000 ευρώ) για να το αποκτήσει.

Βασίζεται σε ένα αλουμινένιο σασί που συνδυάζει μέρη των DBS Superleggera και Vantage, έχοντας σώμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Φορά ενεργή ανάρτηση με τρία διαφορετικά modes λειτουργίας, μονομπούλωνες σφυρήλατες ζάντες 21″ και carbon-κεραμικά φρένα με δίσκους 410 mm μπροστά και 360 mm πίσω.

Στο εσωτερικό συναντάμε carbon διακοσμητικά, δερμάτινες επενδύσεις, αλουμινένιες λεπτομέρειες, ενώ αντί για παραδοσιακό ντουλαπάκι συνοδηγού, συναντάμε μια αφαιρούμενη δερμάτινη τσάντα.

Μηχανικά φορά τον V12 twin-turbo 5,2-λίτρων κινητήρα των DB11 και DBS απόδοσης 700 ίππων με 753 Nm ροπής. Η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων της ZF, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Οι πρώτες παραδόσεις του θα πραγματοποιηθούν στους ιδιοκτήτες του μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, με την παραγωγή του να γίνεται στο χέρι από τους ανθρώπους του τμήματος Q της Aston Martin. Το συγκεκριμένο που βλέπεις στις φωτογραφίες διαθέτει πινελιές που αντλούν έμπνευση από το μαχητικό αεροσκάφος Hornet F/A-18, αφού αυτή ήταν η επιθυμία του ιδιοκτήτη του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...

Η Aston Martin καθυστερεί το ηλεκτρικό της μοντέλο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Η Aston Martin καθυστερεί την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης ζήτησης από τους καταναλωτές, ανέφερε σήμερα ο Lawrence Stroll, που είπε...
Autoblog.gr