Χωρίς θεατές το GP του Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Το φετινό Grand Prix του Μπαχρέιν θα είναι ο πρώτος αγώνας της Formula 1 που θα γίνει χωρίς θεατές, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 22 του μηνός και όπως δήλωσαν οι αρχές του Μπαχρέιν, το δεύτερο Grand Prix του φετινού πρωταθλήματος θα προβληθεί μόνο τηλεοπτικά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε διαβούλευση με τους διεθνείς εταίρους μας και την Εθνική Ομάδα Υγείας του Βασιλείου, το Μπαχρέιν αποφάσισε να κρατήσει το φετινό Grand Prix του Μπαχρέιν ως εκδήλωση μόνο για τους συμμετέχοντες.

Ως έθνος υποδοχής της F1, η εξισορρόπηση της ευημερίας των οπαδών και των συμμετεχόντων του αγώνα είναι μια τεράστια ευθύνη.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη εξάπλωση του Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, η σύγκληση ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό και επιτρέπει σε χιλιάδες διεθνείς ταξιδιώτες και τοπικούς οπαδούς να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, δεν θα ήταν η σωστή επιλογή που πρέπει να κάνουμε αυτή χρονική περίοδο.

Αλλά για να διασφαλιστεί ότι ούτε το άθλημα, ούτε οι οπαδοί του παγκοσμίως επηρεάζονται αδικαιολόγητα, το Σαββατοκύριακο του αγώνα θα συνεχίσει ως τηλεοπτικό γεγονός.

Η κίνηση αυτή του Μπαχρέιν έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ιταλίας πως ορισμένες από τις βόρειες περιοχές της βρίσκονται σε καραντίνα – συμπεριλαμβανομένης της Μόντενα, όπου εδρεύει η Ferrari.

Το αυστραλιανό GP θα διεξαχθεί κανονικά το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Διάβασε επίσης

Η Formula 1 θα ακυρώσει ένα GP εάν απαγορευτεί σε μια ομάδα να ταξιδέψει λόγω του κορωναϊού

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr