Πτώση 7,4% στις πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ευρώπη το Φεβρουάριο

Σχετικά άρθρα

Αρνητικό πρόσημο είχαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Φεβρουάριο, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 7,4%, μιας και πουλήθηκαν 957.052 αυτοκίνητα, έναντι 1.033.608 τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα υποχώρησε σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγάλων αγορών της ΕΕ. Η Γερμανία είδε πτώση της τάξεως του 10,8%, η Ιταλία πτώση 8,8%, η Ισπανία πτώση 6% και η Γαλλία πτώση 2,7%.

Το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020 πουλήθηκαν στην Ευρώπη 1.913.931 αυτοκίνητα, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαν πουληθεί 2.067.945 (-7,4%).

Το VW Group εξακολουθεί να είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Ακολουθεί στην δεύτερη θέση το PSA Group, ενώ το Renault Group βρέθηκε στη τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση συναντάμε το FCA Group και στην πέμπτη την Hyundai-Kia.

Περισσότερες λεπτομέρειες με τις πωλήσεις κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...